Start > Övrigt

Övrigt

Övriga frågor på lchfrecept.com. Här kan du ställa frågor som inte passar in någon annan stans.


Lägg till ny tråd

Good Service/ Apply Quick Loan here

DEAR SIR/MADAM,
DO YOU NEED FINANCE?
ARE YOU LOOKING FOR FINANCE?
ARE YOU LOOKING FOR FINANCE TO ENLARGE YOUR BUSINESS?
WE HELP INDIVIDUALS AND COMPANIES TO OBTAIN FINANCE FOR BUSINESS
EXPANDING AND TO SETUP A NEW BUSINESS RANGING ANY AMOUNT. GET FINANCE AT AFFORDABLE INTEREST RATE OF 2%, DO YOU NEED THIS FINANCE FOR BUSINESS AND TO CLEAR YOUR BILLS? THEN SEND US AN EMAIL NOW FOR MORE INFORMATION VIA sumitihomelend@gmail.com Or +917310847059
Website: http://sumitilendinghome.in
(WhatsApp) number Mr. Sumiti
Läs/skriv kommentar (0)

Ett par frågor...

Hej Jag har funderat att börja med LCHF. Jag ska till doktorn på måndag då jag har en bindvävssjukdom och jag kan inte börja då det inte känns rätt utan att doktorn inte vet. Jag har ingen gallblåsa heller då jag hade gallsten. Jag har kört LCHF förr men då hade jag gallan kvar och jag fick mycket ont.

Men jag är kraftigt överviktig och det finns risk för diabetes och behöver välja en annan livsstil. Och har forskat om LCHF och det kändes som att detta kan jag hålla. Jag älskar ost :)

Men hur mycket motion brukar ni göra. Jag har en promenad på morgonen och sedan går jag en del under dagen men jag kommer inte upp i 10.000 steg utan det brukar ligga mellan 5- 7000 steg. Jag vill inte heller gå ner snabbt utan lagomt snabbt så att jag inte tappar tålamodet om man inte går ner snabbt.

Hur har det funkat för er andra att inte vara super aktiva under LCHF? Har ni ändå gått ner i vikt?
Läs/skriv kommentar (4)

Festdryck

Hej jag undrar vad som är ok och inte ok att dricka i alkohol väg om man exempelvis skall gå på en födelsedagsfest? Mvh jennifer
Läs/skriv kommentar (0)

Hur viktigt är allt fett!

Med tanke på att hjärt-kärlsjukdomar ökat de senaste åren, hur viktigt är fettet i en LCHF- kost?
Missar jag något viktigt om jag drar ned på det, men i övrigt följer kosten?

Är helt LCHF-nybörjare och har inte riktigt förstått vikten av det stora fettintaget.
Läs/skriv kommentar (1)

Energi dryck - absolut förbjudet eller?

Hej,

Jag undrar om det finns något annat som man kan dricka istället för energidryck för att få energi? Många dricker ju kaffe för att få upp energin. Antar att energi dryck är förbjudet om man ska ge sig på och köra lchf? Tacksam för svar. Mvh Malin
Läs/skriv kommentar (1)

mejeriprodukter

Hej, min mage tål inte dom feta varianterna av mejeriprodukter, är det ok att ta lightvarianten då? Eller vad ska man göra då ?
Läs/skriv kommentar (0)

Mandel/Mandelmjöl

I många bakrecept står det angivet mått på mandel, som sen ska malas till mjöl. Kan jag någonstans hitta hur mycket mjöl det blir av t.ex 1 dl mandlar? Är ju lat och köper färdigt mandelmjöl =) Tack för hjälpen.
Läs/skriv kommentar (1)

soppor

Hur gör jag för att få sopporna lite tjockare i konsistensen? Älskar soppor men gillar inte när det är blaskigt.
Läs/skriv kommentar (1)

Undrar om rabarber är tillåtet vid LCHF

Upplever att rabarber borde vara mkt fiberrika och inte söta men de kanske innehåller mkt kolhydrater i alla fall. Någon om vet??
Läs/skriv kommentar (0)

Frukost till nattjobbare?

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på att äta då jag har jobbat natt och sedan ska gå och sova direkt.

Var så snälla och kom med något förslag.

Jag har inte börjat med LCHF ännu men börjar så fort jag har något att äta till frukost då jag ska sova.
Läs/skriv kommentar (1)

Mjölk?

Jag alltid druckit mjölk till maten och ett kopp varm mjöl är perfekt på kvällen när man känner sig lite småkurrig i magen eller har svårt att somna.
Dessutom har jag hört att mjölk faktiskt hjälper kroppen att bränna fett trots den rätt så höga kolhydrathalten.

Hur är det egentligen? I och med att jag gärna tar ett glas mjölk på kvällen så är det jättelätt att få i mig för mycket kolhydrater, kan det vara så att de kolhydraterna inte gör så stor skillnad i kroppen, att det liksom jämnar ut sig?
Läs/skriv kommentar (0)

Jobbar natt

Hej
Jag är helt ny med lchf. men undrar lite för jag jobbar nätter hur jag ska lägga upp min mål. Vissa gånger blir de ju mindre sömn mellan nätterna , så jag känner att jag kanske äter mer då när jag jobbar. Är de någon som har något förslag.
Läs/skriv kommentar (0)

Allergisk

Hej,
Jag är allergisk mot bl a nötter och mandel. I många bakrecept ingår mandelmjöl, malda nötter, kokos. Någon som har tips på alternativ till detta? Hade gärna velat avnjuta kladdkaka, blåbärspaj eller chokladbollar.
Läs/skriv kommentar (0)

LCHF Bakning

Undrar bara, kan man bara köpa Stevia,flor-sötrix och kokosnötmjöl på nätet? Finns det inga butiker t.ex hälsokostbutiker som säljer det.
Läs/skriv kommentar (1)

Knäckebröd

Hej, jag har 2 frågor... Är det ok att äta knäckebröd och är det okej att äta glasnudlar som är gjorda på bönmjöl...? Tacksam för svar... //Annika
Läs/skriv kommentar (0)

När man blandar socker och fett, , blir suget lika starkt som av kokain

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/socker-liknas-vid-narkotika_6594828.svd
läste denna artikel ang hur mössen reagerade på intag av fettet.är det så bra med lchf diet igentligen börjar jag fundera,förklara gärna om det är skadligt eller varför inte det är det isåfall.
Läs/skriv kommentar (1)

substitut för vetemjöl!?

vad kan man använda istället för mjöl i tex klimp i köttsoppa. eller i blodpalt, eller som bindemedel när man gör biffar/burgare
Läs/skriv kommentar (1)

Linfrö/psylliumfrö/fiberhusk

I några recept står det bara psyllium, ex i pannkakor. Vad menas då, psylliumfrö eller fiberhusk (som ju e malda psylliumfrö).
Vad är det för skillnad på Psylliumfrö och linfrö?
Tacksam för svar!!
Läs/skriv kommentar (1)

Viktopererad

Hej alla!
För 8 år sedan blev jag viktopererad (gastric bypass) och gick ner massor i vikt, såklart. Kruxet var att jag efter några år halkade tillbaka i gamla vanor med sockret...'
Nu har jag börjat med LCHF men har fått problem med allt fett som man skall äta. Mitt system tar helt enkelt inte emot allt fett, det kommer snabbt ut andra vägen, så att säga...
Är det någon som har ett tips? Kan man minska på fettet och ändå gå ner i vikt och ha orken kvar?
Jag har ett krävande arbete och rider mycket på fritiden, så jag behöver kraft i mina muskler.
Snälla hjälp mig!
Läs/skriv kommentar (1)

En snabb fråga

Kan man bara börja med lchf utan att prata med en läkare först? Jag är en av alla överviktiga svenskar som älskar att laga mat och röra mig men eftersom jag ahr ganska hög fetthalt i min mat så funkar inte nergången som jag vill och jag har läst ganska mycket om detta ämne men jag har inte riktigt kommit fram till om man kan "bara" börja eller om man måste fråga sig för innan så inte kroppen bangar ur...

MVH//??
Läs/skriv kommentar (0)

Ny LCHF, tips tack!

Hejsan! Jag började med LCHF igår och har några frågor.
Jag tycker att det är svårt och veta vad man ska äta till mellanmål (kan ju ej äta pannkakor och allt det som finns som tips varje dag).
- Några fler tips?
- Vad är sötning och vart kan man köpa det?
- Just nu är jag otroligt sötsugen, vad ska man äta då? Kan ju inte äta någon frukt.

Tacl på förhand
Läs/skriv kommentar (2)

Laktosfritt bättre för att minska kolhydrater?

Jag har förstått att grädde är bättre än mjölk, yoghurt är bättre än fil osv när det gäller att minska på kolhydratintaget. Hur är det omman väljer ett laktosfritt alternativ, t ex Valios laktosfria mjölk till teet istället? Eller blir man bara lurad att köpa onödigt dyr mjölk istället? Grädde i thé smakar ju inget vidare...
Läs/skriv kommentar (1)

Rättika vs potatis?

Det finns recept på rättiksgratäng som ett substitut för potatisgratäng. Jag är en ny LCHF:are och förstår inte varför man kan äta rättika istället för potatis. Båda är ju "under jord" rotfrukt, rättikan innehåller väl också stärkelse som potatisen gör? Kan jag äta rättiksgratängen och även gå ner i vikt??
Läs/skriv kommentar (1)

Viktminskning

Om jag INTE vill gå ner i vikt. Är detta nåt för mig?
Läs/skriv kommentar (1)

hur upplevde ni biverkningarna i början?

Jag upplever inga som helst biverkningar jag har lchf:at i 5 dagar, någon som känner igen sig? är ju som sagt rädd (i min förra tråd)att det inte fungerar utan att jag istället kommer lägga på mig vikt utav allt fett. Dessutom känner jag mig små hungrig hela tiden (det gjorde jag förut också, innan jag börja med lchf)
Läs/skriv kommentar (5)

Rädd att göra fel

Jag är nybilven lchf:are det går bra och känns bra. har inte vägt mig och tänker inte göra det heller. Jag är livrädd för att göra fel och istället gå upp av all fett man numera äter. Det mesta man tittar på i matbutkien innehåller ändå endel kolhydrater, tex i dag ska jag göra en köttfärs med strimlad vitkål och i receptet står det att man ska ha i krossad tomat. Alla fabrikat innehöll en del kolhydrater, jag tog det som innehöll minst. likadant med pålägg som skinka, som det sägs att man kan ta en skiva av när suget sätter in. Någon som har några funderingar kring detta? jag vet att det sägs att man ska sätta gränsen vid 5 g kolhydrater per 100g födointag, betyder det att jag måste väga maten?
Läs/skriv kommentar (1)

Kokosmjölk?

Är det ok att äta kokosmjölk? Vilken mängd är acceptabel i så fall?
Läs/skriv kommentar (0)

bönor

undrar om man får äta bönor i alla des former???
(hittar inget recept som inehåller bönor)
Läs/skriv kommentar (0)

Grädde istället för socker?

Jag har alltid haft ett stort sötsug, men sedan jag började med LCHF (ganska nyligen) har jag faktiskt lyckats hålla mig ifrån choklad och smågodis och annat sådant onyttigt. Detta har jag gjort genom att när suget blir som värst vispa upp grädde (38% fett) och äta direkt som det är, eller ibland med lite bär eller nötter till. Är grädden ett ok alternativ, eller borde jag dra ned på/sluta även med den? Har någon ett bättre förslag på vad jag kan äta istället?
Läs/skriv kommentar (0)

FRUKT

Är precis i startgroparna med LCHF och undrar vilken/vilka frukter man kan äta. Verkar konstigt om man inte ska äta någon frukt alls.
Läs/skriv kommentar (2)

Havregrynsgröt?

Hej!

Jag har precis börjat med LCHF och undrar om det är OK att äta havregrynsgröt till frukost. Gillar nämligen smörgåsar och vill hitta nåt annat gott istället för dem :-)
Läs/skriv kommentar (3)

kokosnötsmjöl

Var kan jag få tag på kokosnötsmjöl???
Läs/skriv kommentar (1)

EN GOD GI KORV I DELSBO

Hej nu finns det en jätte god GI Falukorv med endast
0,3% kolhydrater och med 70% kötthalt..
Den är gjord av Delsbo Charkuteri.
Läs/skriv kommentar (0)

Coca Cola Zero

Har kollat på innehållsförteckningen av CocaColaZero, och finner att det inte är något socker eller kolhydrater i, men får ändå tankeställaren, läsk är ju läsk ? Nån som vet om man får dricka det eller inte.
Läs/skriv kommentar (3)

Nybörjare med lite frågor!

Tjenare! Har kört med lchf metoden Ca 3 veckor nu och gick ner 3 kilo första veckan var jättenöjd men sedan tog det stopp och jag gick nästan inte ner något, har gått ner 0.5 kg på 2 veckor. Någon som vet vad det kan bero på? Har käkat Enbart Feta saker med under 5 g kolhydrater per 100g. Mest Kött Ost Grädde cremefraiche och vanlig isbergsallad tomater och gurka till maten oftast.
Är det bara att köra på så kommer det?
Läs/skriv kommentar (4)

Varför

Jag försöker göra "spara som" med en del recept som jag vill återkomma till men det verkar inte finnas denna möjlighet.
Varför då?
Läs/skriv kommentar (1)

Sukrin?

Det finns ett sötningsmedel som heter Sukrin.
Sukrin innehåller 100% kolhydrater men de ska inte vara absorberande. Kan jag lite på det?
Kan jag använda mig av Sukrin eller är det nästan lika illa som socker?
Läs/skriv kommentar (0)

Nötallergi

Jag är (bland annat) allergisk mot nötter och mandel samt soja. Kokosnöt (som egentligen inte är en nöt) och pumpakärnor går bra. Finns det några andra nötallergiker därute som har lust att dela med sig av tips och recept, framförallt på bröd och bakverk?

Kan man använda pumpakärnor istället för t ex mandel eller jordnötter rakt av eller är det något man bör tänka på när det gäller smak, tillagningstid och konsistens?
Läs/skriv kommentar (2)

mängd mat man får äta

Jag och min man är nya på LCHF och nu undrar jag , hur mycket mat får man äta? Hur ofta ska man äta? Känner mig mindre svullen i magem efter första veckan men vågen visar på lite plus, vad är felet tro? Tar gärna emot tips och ideér.

Läs/skriv kommentar (0)

Träffade några människor idag som äter enligt LCHF-metoden. De blev skitförbannade och aggressiva när jag sa att LCHF inte passar alla. För dem är tydligen LCHF det enda sättet att äta för alla människor. Själv provade jag på LCHF i somras. Jag skrev en matlista och letade recept på nätet. Jag höll på i 12 dagar och sedan stod jag inte ut längre. LCHFmaten är alldeles för fet för mig. Jag mådde riktigt illa sista dagen och fick kväljningar. Synd tycker jag egentligen. Det är ju gott med grädde och smör, men i mycket måttliga mängder för min del. Själv mår jag bäst av att äta fullkornsprodukter, frukt och lite fett. Man är ju olika. Alla dieter passar inte alla människor.
Läs/skriv kommentar (0)

LCHF-mat som inte smakar fett?

Hej!
När jag skumläser receptsamlingar för LCHF är det mycket ost, grädde, majonäs och andra typiskt feta produkter som används. Jag har aldrig tyckt om feta och krämiga såser eller att steka mat i rejält med smör. Smaken får mig att må illa - inget man vill efter varje måltid. Så jag undrar om det finns LCHF-mat med friskare och fräschare smaker? Avokado, olivolja, lax och nötter tillhör födoämnen som faller mig i smaken, men fyra fettkällor kanske blir ett väl begränsat utbud. Ytterligare en käpp i hjulet är att jag bara äter kyckling, fisk och skaldjur, alltså inga fettdignande proteinkällor.

Så, fet mat som inte smakar fett? Finns det eller ska jag ge upp?
Läs/skriv kommentar (0)

Halsbränna!

Har börjat äta LCHF sen en vecka tillbaka och det går bra. Men jag har fått en sån förfärlig halsbränna med sura uppstötningar efter måltiderna. Vet att jag fått det förr när jag ätit fet mat eller chips i min normala diet. Ska det vara så här? Är det någonmer som lagt märke till denna biverkning och är det bara medicin som hjälper? Vill ju inte bli beroende av gaviscon mm
Läs/skriv kommentar (2)

Styrketräning

Jag har styrketränat och konditionstränat på gym en dryg månad. Jag har även börjat så smått med LCHF. Men man blir ju något förvirrad. De som tränar mycket styrke säger man ska käka snabba kolhydrater efter man tränat, för att bygga muskler. Gäller det snarare för "gorillorna" på gymmet? Undrar också vad som händer om man går ifrån dieten nån gång i veckan, är det lönlöst då? Jag vill bara gå ner litegrann i vikt.

Tack på förhand!
Läs/skriv kommentar (1)

Quinoa?

Är det någon som vet hur quinoa-fröet funkar med lchf-ögon?

Jag och min man har kört lchf-metoden nu sedan i augusti med fantastiska resultat därför vill vi inte "förstöra" livsstilen med något som inte passar in i lchf...
Läs/skriv kommentar (0)

LCHF utan seafood

Jag undrar hur pass bra LCHF fungerar om man utesluter allt som har med fisk och seafood att göra överhuvudtaget? Någon som har några tips för en varierad kost utan seafood?
Läs/skriv kommentar (0)

Omega 6

Hej, varför får man inte äta/dricka omega 6 när man följer LCHF? gillar sojaolja.. sen är det viktigt att få i sig omega 6. Tacksam för svar..
Läs/skriv kommentar (1)

hur stor portion egentligen

hej jag undrar lite över portionsmängd har cirkulerat lite på sidan o inte tycks hitta nåt om det..
på de flesta recept tycks vara efter eget tycke..
men eftersom jag är ganska kraftig enligt mig själv (BMI på 28-29) så kan jag inte äta efter tycke o smak för det är ju det som gjort mig "större"
ska alla äta samma mängd mat, det känns ju knasigt eftersom man är olika långa o så..
svar snarast om möjligt går :)
Läs/skriv kommentar (3)

Mediciner och lchf

Hej, jag undrar om det är någon som vet hur det funkar när man äter litium och anafranil samtidigt som lchf.
MVH
Läs/skriv kommentar (0)

glass?

Hej

Äter LCHF och tycker det går bra. Nu undrar jag om det finns någon glass som är ok att äta. Då menar jag glass i förpackning och inte pinnglass. Eller hur är det med mjukglass?
Läs/skriv kommentar (1)

80/80/20

Finns det recept dar 80/80/20 finns redovisade?
Läs/skriv kommentar (2)

Rödvin!

Är det någon som vet hur det funkar att dricka rödvin (på helgerna :P) i samband med lchfkost? Sabbar man viktnedgången? Eller vad är "bättre" alternativ när man vill unna sig några glas gott?
Läs/skriv kommentar (1)

ViktÖKNING?

Jag har en fråga om vikten. Jag har nu gått på LCHF i snart fyra veckor och den första veckan och första halvan av andra gick jag ner och var själaglad! Nu har jag fortsatt och går nu UPP i vikt! Jag har INTE fuskat utan utesluter kolhydrater helt och äter (hoppas jag?) nog mycket fett. Någon annan som upplevt samma sak?? Blir ju knäckt om det fortsätter...kan tillägga att min kompis upplever samma sak och vi har verkligen varit duktiga och kört hårt utan fusk. Dock inte så mycket motion som borde vara med i bilden... Tacksam för input!
Läs/skriv kommentar (4)

allergisk mot ägg

jag och min son är allergiska mot ägg, verkar som att detta inte är något för oss.. tycker att nästan allt har ägg i. :(

finner inte tillräckligt med recept för att dieten ska vara hållbar.

eftersöker lchf recept utan ägg
Läs/skriv kommentar (0)

Vad ger man till barnen?

Hej!
Jag står i startgroparna för att börja ett nytt liv och har läst på ganska mycket om LCHF och gillar det! Mitt problem är dock att jag har två små barn som jag inte vet vad jag ska ge till middag. Kan jag ge min mat plus tillskott av ris/pasta/potatis osv? De är inte magra direkt så jag är rädd att de kommer att öka i vikt om de äter både fet mat och kolhydratrik mat.
Läs/skriv kommentar (1)

Redning

Vad använder ni som reder en sås eller gör stuvning?? Dinkelmjöl lr finns det ngt annat att reda med?
Läs/skriv kommentar (2)

Kvällmat/middag

Behöver tips på lättlagat att äta som middag/kvällsmat. Fixar inte proteinpulver osv./Pian
Läs/skriv kommentar (0)

Buljongförvirring.

Letar efter buljong i butik men alla innehåller en hel del kolhydrater såvitt jag förstår..
Vad köper ni för sort? För alla står väl inte och koka själva??
Läs/skriv kommentar (2)

illamående

Hejhopp!

Är en ganska nybliven lchfare och har en liten fundering.
Första veckan gick allt jätte bra, hade inget sötsug alls och mådde prima. Nu andra veckan är jag sugen på något hela tiden, det måste inte vara sött. Men så fort jag äter något mår jag fruktansvärt illa och vissa dagar kan det sitta i hela dagen. Jag har inte heller ändrat något i kosten.
Är det här normalt i början?

Läs/skriv kommentar (1)

Honung????

Har en fundering kring honung, har sett det i en hel del recept här. Borde inte det innehålla många kolhydrater?
Läs/skriv kommentar (2)
Bookmark and Share