Start > Pryltips

Tips på prylar man kan ha nytta av när man lagar LCHF-mat

Tips på olika bra prylar man kan ha nytta av när man lagar LCHF-mat.

Baconbricka för mikrovågsugn

Baconbricka för mikrovågsugnKnaperstekt Bacon i mikron lägg baconskivorna på brickan och sätt på locket. Piggy Bacon Tray steker baconet i mikron på ca 1 min per skiva.

Det får plats ca 4-5 skivor bacon på brickan.
Använd grytlappar när du tar ut brickan från mikron då det blir varmt!

Blender (hushållsmixer)

Philips Mixer HR2094 750 W, 2 lTycker att en blender är väldigt bra köksredskap. Brukar till exempel göra snabbglass, mixa jordnötter till jordnötssås, mixa nötter till olika bröd, göra kokosflingorna mindre mer som mjöl, göra äggmjölk.

testvinnare hos smartsson

Digital våg

Digital vågDet är verkligen användbart med en digital hushållsvåg i köket, underlättar enormt att man kan nollställa efter man ställer på en bytta och sen kan man nollställa igen.

Förvaring av smör

Här är ett fantastiskt hjälpmedel för att förvara smör så att det är hanterbart utan att vara kladdigt och för mjukt och minimera risken för att det blir härsket. Jag har köpt en sån här via Ebay - såg den hemma hos en god vän i USA - och den är superbra! Man tjoffar in så mycket smör som får plats i en upp och ner vänd skål som sitter i locket. Sedan fyller man på lite grann vatten i burken och så på med locket/skålen. Vattnet isolerar mot syre, och skålen/burken håller smöret mjukt, men inte slabbigt. Håller i trettio dagar i normal rumstemp!

Glassform i silikon Lékué

Glassform i silikonNjut av din egen hemmagjorda glass! Denna glassform är både kul och praktiskt, njuta av möjligheten att skapa otaliga kombinationer av olika smaker och texturer. Gör din egen isglass.

Bara fantasin sätter gränser.
Enkel att använda. Gör egen isglass och få din egen hemmagjorda is och glass "calippo".

Grillkorg TFX

nonstick-belagd korg för grillning av grönsaker, fisk m.m. Mått: 27x38 cm

Har själv två sådan här och är väldigt nöjd med dem. Används med stor fördel när man grillar små saker, såsom halloumi, olika grönsaker, mindre fiskbitar. Kan sen köras i diskmaskinen.
NetOnNet

Grillspett (FireWire)

Grillspett (FireWire)Firewire är en rostfri ståltråd du trär ditt grillkött på. Och egentligen fattar ju varenda kotte att det är bättre att trä saker på en tråd än på en pinne, så varför har ingen tänkt på det här tidigare? Här är fyra anledningar till att firewire är bättre än alla andra former av spett du kan trä kött på i syfte att grilla det:

Gräddsifon

GräddsifonFördelen med en gräddsifon är att man häller i sin egen grädde till skillnad mot den spraygrädde som finns att köpa som innehåller gud vet vad. Det följde även med massa olika recept, så man behöver inte bara ha i grädde det går att göra lite andra saker också.

Hamburgerpress

HamburgerpressPressa dina egna perfekta hamburgare, 11,4 cm i diameter i en supercool teflonbelagd hamburgerpress. Tjockleken på hamburgarna kan du lätt välja själv. För perfekt upplagda högar av hamburgare vid grillbordet rekommenderar vi vaxade mellanläggspapper.

Muffinsformar silikon 8st/pk

Jättebra att göra exempelvis äggmuffins i.
Muffinsplåt

MuffinsplåtVäldigt användbar när man gör ägg-muffins och vanliga muffins. Man har vanliga formar i den, då håller muffinsformen formen och inte blir platt.

Riktigt bra och vassa knivar

Har två bra knivar hemma. En är Anders Petterson. Finns säkert massor av märken på bra knivar. Tipsa gärna om flera.
NetOnNet

Sax

Jag använder ofta saxen istället för kniven om jag ska ha småbitar av till exempel bacon eller championer.

Skärbräda Flexible

Tålig, skonsam för kniv och absorberar ej lukt och smak. Tål maskindisk. Böjes lätt för att hälla innehållet i stekpanna eller påse.Mått: 29x38 cm. Vikt: 60 g.

Har en sådan och tycker den är smidig när man skär saker som ska hällas i stekpannas sen. Då man kan vika den och den tar inte så stor plats heller.

Stekpanna

Stekpanna är det jag använder mest i köket. Men vilken stekpanna är bäst? Skriv en kommentar vilken du tycker är bäst. Jag har inte hittat någon riktigt bra än.

Vitlökspress

Vitlökspress är ett bra verktyg vid matlagningen. Men jag har inte hittat någon bra. De är svårdiskade, går inte att diska i maskin och går sönder i tryckytan.

Har ni några tips på bra vitlökspressar?

Withings-WiFi-Personvåg

Withings-WiFi-PersonvågWithings WiFi Personvåg känner automatiskt av vem i hushållet som ställt sig på vågen. Den mäter din vikt, ditt BMI och din fettmassa och överför informationen trådlöst via ditt nätverk till en server. Där kan du sedan med din webläsare eller iPhone studera din fett- och viktkurva och se effekterna av din träning och kost, om du jojobantar, har tendens att gå upp i vikt vid speciella tider på året etc.


Har du några fler tips som passar här, skicka in tips!

Dela med dig av denna sida:

Bookmark and Share


Bookmark and Share