Start > Bloggare

Länkar till bra bloggare som bloggar om bland annat LCHF

Ekofilosophie

Eftersom ekologiskt är viktigt för mig ville jag ha med det som en del av namnet. Ekofilosophie handlar om mig och min syn på livet ur ett ekologiskt perspektiv, vad man matar sig och sin hud med till exempel. Filosophie summerar mitt liv, det jag tror på och det jag gillar att göra, det vill säga laga LCHF-mat, fotografera, hitta nya giftfria produkter, hav och vind och mycket annat.

Den röda tråden på bloggen kommer vara recept med fokus på LCHF och ekologiska produkter från topp till tå :)

Clean eaating by Annnika

Gift 2-barnsmamma med stort intresse för träning, kost och hälsa. I min blogg delar jag med mig av en hälsosam livsstil vad gäller mat och träning. Jag är kär i lchf och har aldrig mått så bra som sedan jag la om min kost till just lchf. Jag vill ge mina barn en sund syn på mat och lagar därför mat hemma baserad på lågkolhydrat/lchf/paleo/clean eating/ekologiskt. Jag tränar främst styrka, spinning och löpning.

Mitt Liv Som Sund

Diplomerad kostrådgivare inom lågkolhydratskost. Bloggen är min dagbok och handlar om lchf/paleo kost och om att äta mig frisk från mitt eksem, men också om min träning och min vardag. Häng med!!

PiggaPeggy

Bli piggare av LCHF-mat, prova mina recept och känn hur sockersuget försvinner tillsammans med övervikten. Själv har jag nått normalvikt med denna metod. Närmare bestämt 10 kg har jag blivit av med på ett halvår. Utöver LCHF bjuder jag på lite av varje som t ex stickning, husrenovering och trädgård. Helt enkelt lite av varje:)

Vardagsliv med LCHF

Tvåbarnsmamma som är intresserad av mat, hälsa och LCHF i synnerhet. Jag började med LCHF våren 2010 men efter några avbrott har jag nu sedan november 2011 levt med min nya livsstil nonstop! Med bloggen hoppas jag kunna inspirera er! Jag bjuder både på mig själv och många recept. Kom gärna med kommentarer eller frågor om du funderar över något!

LCHFbyAM.se

Här hittar ni mig och min passion för livstilen LCHF. Jag och Sambon är kock så vi försöker hela tiden hitta på nya maträtter. Vi älskar mat.
Det dumma är ju att nu syns det ganska väl att man älskar mat, så häng på mitt projekt Beach 2013 då jag tränar och kör LCHF samtidigt!

Monis LCHF träning & vardag

Efter mitt andra barn tröttnade jag på att inte 'vara nöjd' ...
LCHF och träning har inte bara gett mig bra självförtroende och ett bättre mående, utan även en stark vilja om att allting går! Följ med mig & inspireras, det är tufft men jävligt roligt också!

evelinasvärlds Blogg

Mitt namn är Evelina, jag är 23 år gammal, sambo och mamma till en liten gosse på 1 år.
Efter graviditeten så hade jag lagt på mig lite extrakilon och bestämde mig för att börja med LCHF.
Efter 2½ månad hade jag nått min målvikt, men mitt liv med LCHF slutar inte för det!
Här kommer jag dela med mig av mitt liv, mina recept, tips och tankar.
Välkommen till min värld!

Chewpakka

Lisa heter jag och är 22 år. Äter enligt LCHF (Low Carb High Fat) sedan 2:e april 2012 och har hittills gått ner 10 kg. Kommer genom min blogg dela med mig av trevliga recept samt massa annat som händer i mitt liv. Hoppas kunna inspirera andra till att leva ett sundare liv med LCHF! Ni hittar mig på Instagram – Chewpakka. Följ mig gärna!

Våra LCHF recept

En LCHF blogg med mina egna LCHF recept. Allt från mat till "godiset" till fredagsmyset.

LCHF enkelt och snabbt

Välkommen till min blogg. Ganska nybliven inom LCHF, Tipsar om lite lättlagad vardags mat. Lätt,snabbt och Enkelt

Dukandieten Recept och Metod

Jag har lagat mat i 50 år och det satte sina spår. När jag pensionerade mig ville jag ta bort bukistret. Tittade på olika dieter och fastnade för Dukan. Har nu hållit min målvikt i två år. Hela resan har jag beskrivit med recept, bilder och kommentarer. Recepten är som LCHF,men med mindre fett. Man kan kalla det LCHP eller LCHQ.

Dagens GI

Mat som jag lägger upp här kommer främst bestå av lunchrätter med lågt GI värde och LCHF rätter som jag på mitt egna vis snurrar till för att göra det hela lite roligare och godare.

Mitt Bästa Liv

Jag är en 39-årig 3-barnsmor som smärtsamt insett att för många kilon smugit sig på. Nu är det mindre än ett år kvar till det magiska 40. DÅ ska jag vara i mitt livs form. Det är verkligen på tiden att jag blir smal och sund. Har testat olika bantningsmetoder och har bestämt mig för att LIVSSTILEN LCHF och TRÄNING är min metod. Är det någon som vill följa med på min resa?

Baka Sockerfritt

Jag har sedan jag var liten älskat och haft som hobby att baka. Detta kombinerat med mitt stora intresse för hälsa resulterade i bloggen "Baka Sockerfritt". I "Baka Sockerfritt" publicerar jag egenkomponerade recept som varken innehåller socker och mjöl och som framförallt är inspirerade av LCHF.

Mitt LCHF Liv

Mitt namn är Jennifer, 25 år och bor i Göteborg. I min blogg lägger jag upp smarriga recept, information om LCHF för både nybörjare och veteraner, hälsa kring LCHF och nyheter kring LCHF. Händer något nytt inom LCHF-världen så står det i min blogg.
Välkomna hit!

Annika Rogneby

Jag bloggar om LCHF, mina två böcker Bakglädje med LCHF och Bakglädje till vardags och fest, recept, bakning och mat.

Annas liv och vikt

En blogg om min vikt kamp på att försöka gå ner ca 45 kg.

Ryskadockor

Här skriver jag om inredning, kläder, skor, LCHF-mat, bakrecept, musik och mycket mer! Hoppas Du blir inspirerad! :)

Mitt Liv Som Sund

En blogg om ett hälsosammare liv med LCHF. Om min vardag, recept m.m.

SockerFrihet.se

En blogg om LCHF, träning och sockerberoende.

LCHF - Hur svårt kan det vara?

Sambos som strävar efter ett hälsosammare liv med LCHF.

Lisas godbitar

En matblogg med LCHF recept och andra godbitar ur mitt kök.

Ett underbart Liv

Friskvårdspedagog med kunskap och erfarenhet av beroendesjukdomen. Utbildar mig för tillfället till lic. kostrådgivare i LCHF och är klar i maj 2012.

Här delar jag med mig av mitt liv och min livsfilosofi. Du får bland annat tips på LCHF mat och annan inspiration för ökad livsglädje och livskvaliet.

Levamedlchf.se

Levamedlchf.se är skriven för att inspirera andra om god och nyttig mat. Här kan du hitta goda och lättföljda recept med foton och förslag på tillbehör. Mycket matglädje och nöje!

LCHF till vardag och fest

Jag heter Erika och bloggar om LCHF. På bloggen delar jag med mig av recept och bilder på den mat jag äter. Jag delar med mig av mina tips och idéer och hoppas kunna sprida matlust.

LCHF Systrar

En blogg av två systrar som tillsammans lyckats bli av med mer än 50 kg övervikt tack vare LCHF. Här bloggas om hälsa i allmänhet och lchf i synnerhet! Recept, tips för vardagen och saker som får oss att må bra!

Hälsoblogg

En blogg om träning och hälsa med inriktning LCHF.

Två systrar

Denna blogg startades i och med att vi saknade vissa saker på de nuvarande hemsidor angående LCHF, främst veckomenyer med tillhörande inköpslista. Detta är ett måste för oss eftersom vi både lever knapert, Hannah med stor familj kombinerat med heltidsstudier och Kajsa som läser sista året vid universitetet och släpar med skulder efter en krash hos försäkringskassan. När plånboken är tunn och tiden är knapp är behovet stort av planering och mat som är snabb och enkel att laga.

Ett liv i balans med LCHF

Hej, jag heter Ellinor, jag började äta lchf den 12juni 2011 och en vecka efter började min man och nu äter vi så hela familjen. Jag började för att hålla vikten under sommaren utan att räkna/mäta maten men efter att jag läst boken matrevolution så insåg jag att lchf var så mycket mer än ett sätt att ha koll på vikten. Lchf är hälsa! Ett sätt att kunna äta sig frisk med mat. Min blogg är lite som min dagbok där jag skriver om min familj, min vardag och om hur vi lever ett lchf liv.

karinslchf - MITT LIV med LCHF-kost, till vardags och till fest :)

I denna blogg delar jag med mig av tips, recept och annat som kommer i min väg. Har alltid varit en jojobantare men nu har jag hittat mitt sätt att må bra. Med hjälp av LCHF-kost och regelbunden träning ska jag nå mitt mål med en sundare livsstil.

LCHF i 100 dagar

Jag är ny på sidan och med LHCF dieten. Dess popularitet har dock gjort mig nyfiken. För att se vad den gör med just min kropp, och för att lista ut vad som påverkar vad hos just mig, ska jag som experiment använda dieten i 100 dagar. Därför har jag startat en blogg som jag, efter mån och möjlighet, uppdatera dagligen. Bloggens innehåll kommer att bestå av vad jag äter, tips och recept jag hittar och använder, hur jag mår och hur/om vikten påverkas. Egna analyser varför det fungerar eller inte fungerar. Hoppas att bloggen skulle bli interaktiv, så att jag få svar på mina funderingar och även tips och råd av erfarna LCHF:are.

LCHF-bloggen

Detta är och ska vara en inspirerande blogg till dig som äter lchf-inriktad kost. Hoppas du kan hitta recept och inspiration här.

Fjärilslätt- njut dig ner i vikt

Fjärilslätt är bloggen med socker- och kolhydratsnåla recept. Den här maten är en gåva för kroppen och en fröjd för ögat. Smaklig spis!

LCHF för hälsan!

Är 30 år, uppvuxen på landet, sedan 10 år boendes i storstan. Började i Februari 2011 äta lågkolhydratkost, LCHF, och har tack vare det fått positiva effekter på både hälsan och vikten. Min målvikt är 65 kg, sen får vi se om det kanske ändras under resans gång, jag är ju ingen tonåring längre så kroppen och själen har förändrats en del!

Övervikt vid start: 30 kg
Kvar till målvikt: 23 kg

Mammahjärta

Min resa till drömkroppen!
Min blogg handlar om lchf, träning, och min familj. jag har en son vincent som är född juli 2010.

LCHF från mitt kök

Hej och välkommen till min lchf-blogg där jag mest lägger in recept på den mat jag lagar. Jag gör det i första hand för att själv komma ihåg vad vi ätit och hur jag lagat maten eftersom jag sällan lagar efter recept. Kan mina recept glädja någon fler så blir jag jätteglad!

Min Lchf Mat

Jag och min sambo har precis börjat med LCHF och för att göra det hela lite mer spännande och roligt startade vi också en blogg.
Det är helt enkelt en matdagbok där vi lägger upp det vi har ätit med korta recept, tillsammans med snygga bilder och sammanställning av näringsvärdet för måltiden.
Vi tycker också om att testa nya saker och hitta på egna recept som vi gärna lägger ut för andra att testa.
Till exempel komponerade jag ett gott nötbröd för LCHF endast efter tre dagar med dieten.

Marianns LCHF mat & bak

Jag började leva LCHF, dvs ett lågkolhydratsliv 2008 och mår super med denna livsstil.

För mig blev det inte så svårt med sockersug, det försvann omedelbart vid kostomläggningen, och vid familjehögtider så bakade jag som vanligt och gjorde bär och grädde till mig själv. När sedan även maken och dottern övergick till LCHF så blev det nödvändigt att hitta LCHF-alternativ till högtidsdagarna och helgfikat, så nu får all släkt och vänner lågkolhydratsbakat fikabröd.

Helen's mat

Helens mat är till för alla, oavsett om du är van och älskar att stå i köket eller bara önskar få lite inspiration.

Du får ta del av en härlig blandning av olika recept. Mitt intresse för matlagning har funnits sedan barnsben och på senare tid har intresset för LCHF växt, eftersom familjen valt att följa denna nya livsstil.

Tessans liv och tankar

En blogg om allt mellan himmel och helvete. Familjeliv, jobb, träning, LCHF-kost och lite annat också.

Tjassie! Lchf kost och träning

Har en hälsoblogg där jag skriver mycket om träning och kost. Har gått ner 5kg (senast jag vägde mig) på GI sen 1/1 och har nu precis växlat upp till LCHF!

Lindas Viktresa med LCHF

Jag heter Linda och är mamma till Ronja, född 10-08-31. Jag har ätit LCHF sen 15 maj 2009 (med avbrott under graviditeten då jag tyvärr bara åt havregrynsgröt och rostade mackor).
Jag har tappat vikt, fått ordning på min IBS och min eländiga huvudvärk. Acne i ansikte och på rygg är oxå ett minne blott likson sötsuget. Gick upp 35kg med lilltjejen under graviditeten och nu ska resten oxå bort. 20kg har redan försvunnit, 45kg kvar!!

Knådrelaxen min hobby och mitt liv med LCHF

Ett forum för mina tankar och ideer om mat. Är för örter och naturliga ingredienser, mot kemikalier och onödiga ting i vår mat.Tror att LCHF är den bästa maten för dom flesta.

Liv utan socker (LCHF)

Är en filur på 23år som tröttnat på att jämt vara trött och ofta ha ont i huvudet, kondition som en 90åring och har ca 30kg (numera ca 15kg) jag vill bli av med, som det ser ut nu får se hur nöjd man är efter det. Har kört enligt LCHF metoden ett tag nu och den verkar fungera hoppas att jag kanske kan hjälpa någon genom resans gång :).

jeans i juni, bikini i juli

En blogg om min viktresa från rejält överviktig till (förhoppningsvis) normalviktig, mest en dagbok och peppning för min egen skull men det är alltid kul med kommentarer och tips från andra!

En till viktblogg

Jag heter Johanna och är mamma till Minna född 081124 & Love född 100626, sambo & fästmö till Jonas.
Bor i södra Stockholm, mammaledig.
Denna blogg kommer handla om min väg mot bättre hälsa och mindre kropp.

Historia:
Vägde en gång i tiden 58 fina kilo till mina korta 165 centimeter.
Gick med tiden upp allt mer och mer.
Och nu.. en pojkvän och två graviditeter senare väger jag 92.4kg kilo.

Fett bra mat

Har du, liksom jag, varit fettskrämd? Läs då min blogg om livet med LCHF, Low carb high fat - en ganska omdiskuterad diet. Under ett par års tid har jag varit LCHF:are, men inte en så strikt sådan. Men det ska det bli ändring på! Min intention är att jag under 2011 ska följa en strikt LCHF-diet och berätta om hur det går här på bloggen.

Countdown to lift-off: 137 kg, 136 kg, 135 kg,.....

Jag heter Krister och har kommit till punkten i mitt liv att jag vill gå ner drastiskt i vikt för att orka leka mer med mina barn och för att må bättre. Jag kommer försöka dra ner på kolhydraterna genom att äta mat enligt en blandning av LCHF och GI. Det kommer inte vara hysteriskt strikt utan det hela ska vara roligt och fungera i vardagen.

Följ gärna med och läs min blogg som kommer innehålla LCHF-recept och GI-recept blandat med lite allt annat möjligt. Kommentera gärna och häng på i viktminskningen du med, om du behöver det!

I ett annat liv

Pratar, gnatar och tjatar alldeles för mycket på andra. Har kroniska smärtor i leder, senor och muskler. Man mår som man förtjänar med andra ord.

Livsvis's Blog

För över ett år sedan snubblade jag över en broschyr om LCHF. Det var inte nån ny kost jag var intresserad av utan jag ville veta vilka matvaror som innehöll mest kalium - så vips hade jag denna broschyr!! Jag har en sjukdom som heter MB Meniéres, och medicinerar med vätskedrivande. Detta medför att jag får i mej för lite kalium.för att förkorta det hela!

Nu nästan ett år senare, har jag alltså börjat förstå det här med LCHF - vad det står för och vad det kan ge min kropp och mitt sinne, ja helt enkelt MIN framtid! Jag tackar inte nej till viktnedgång heller!

SussLi

En, för det mesta, rätt glad prick. Jag gillar att träna, på SATS om det är inomhus, gärna i parken om det är utomhus. Jobbar med service och älskar utmaningen det innebär att vända en besviken kund till en glad. Sen blir det lite tid över, den spenderar jag med mina vänner men också för mig själv. Utan tid för eftertanke skulle min energi aldrig räcka till.

LCHF chef William

Let's make food with minimal carbohydrate content! This is good for those with diabetes and people who want to lose weight. High fats may be the answer! I am a amateur chef but maybe you'll find something here that inspires you!

Lchflife

Hej, kul att du har hittat hit! Jag är en tjej född 1992 och har sedan något år tillbaka intresserat mig för LCHF, low carb high fat. Inte för att gå ner i vikt, utan bara för att må bra! Här i bloggen kommer jag mest att lägga ut recept och inspiration, vill du ha mer information om kosten hänvisar jag till andra. Till exempel Kostdoktorn.

Ska till hösten börja mitt sista år på gymnasiet där jag studerar naturvetenskap vilket jag trivs väldigt bra med! Även om det är mycket plugg och lite stressigt emellanåt.

Den fritid som inte går åt till att plugga spenderar jag mest i stallet där jag sitter i ungdomsstyrelsen, tar hand om min medryttarhäst Zäta och rider lektion på ridskolan.

biglost

Ja här är v , som ska göra oss av med Övervikig last, vi är överviktiga, men vill inte bli underviktiga utan vi satsar på att bli skit viktiga så klart =) Vilka är vi då?? Ett gift svenskt par med samma efternamn. Vi börjar med att skriva för oss & för våran skull om våran vikt resa, där åtskilliga kilon måste bort NU, först & främst på grund av våra sjukdomar, som min Dr. sa : -"Carolina, då du hamnar i rullstolen för gott så måste du orka lyfta dej själv" Då förstod vi, jag & maken att "Nu var det dags att göra något åt livsstilen. Jag åt för lite & han åt för mycket." Sammalagt blir det ca mellan 60-80 kg som vi bör göra oss av med, det får ta den tid det tar. Vi börjar med att ändra våran livsstil, inse att LCHF är "EN" livsstil, precis som vegetarian är en livsstil.

Dayhealth

Namnet är Josannah, jag väger 101 kg, och mitt BMI är 33, därför har jag ett mål; Gå ned till ca 65 kg. Jag skriver om allt möjligt; om mitt väg till målet. Jag kanske även inspirerar dig?

Kloka Kostbloggen

Jag som skriver bloggen heter Therese Renåker och mitt företag heter Kloka Råd. Jag arbetar som kostrådgivare med inriktning LCHF.

Min ambition är att på olika sätt bidra till att göra världen en liten smula klokare. Inte genom att påstå att det jag säger är den enda sanningen - det vore högst oklokt. Men jag hoppas att jag kan väcka en eller annan tanke, att mina funderingar och reflektioner kan ge dig en ny infallsvinkel.

Mitt liv i ord

Det är tufft att försöka gå ned i vikt när man älskar mat och att äta. Det
är ännu svårare att gå ned i vikt när man, som jag, är helt ointresserad av
mat och av att äta. Jag skriver en del om hur jag mår av att äta LCHF (LKHF
eftersom jag föredrar svenska), men min blog innehåller inga recept.
Eftersom det rör sig mycket i mitt huvud, så skriver jag om en hel del annat
bl.a. hur det är att leva med dystymisk depression, träning, böcker, film
och fundringar i allmänhet.

Sofia Werlin

Med 27 kilos övervikt har jag, liksom många andra valt att köra efter LCHF. Redan nu märker jag en stor skillnad, både i kroppen och i knoppen. I min blogg får du följa mig och min vardag med LCHF. Jag ger er nyttiga recept och många tankar som dyker upp under viktminskningens gång.

My dieting lifestyle - Living my life with LCHF

This is a blog about my progress with the LCHF - Low Carb High Fat - diet.
Here you can follow my ups and downs and some of the research I tend to do about my and other people's diets just for the sheer fun of it.
So basically what I'm doing is trying to lose weight by stuffing my face with butter, cheese and cream. I can do this!

Nyårslöfte 2010

Hej,
Jag heter Linnéa och började för drygt två månader sen med LCHF och har haft roliga resultat med både viktnedgång och många centimeter som försvunnit. Jag bloggar varje dag och lägger upp bilder på min mat och det vore roligt att inspirera fler till äta så här, eftersom det funkar så väl.

Matbiten

Meningen med denna blogg är att försöka visa att det behöver inte vara krångligt med mat. Inte ens när man ställer om sin kosthållning ganska rejält. I vår familj är det jag och min man som äter lågkolhydratskost, barnen äter som innan. Inte ens det ställer till problem.

Jag är en "Kajsa Warg-typ" som gillar att göra nya kreationer av det som finns hemma och så småningom har jag tänkt dra igång lite mer av den varan även här. Lite "Visa mig ditt kylskåp"-stuk för att komma med tips om vad som kan tillagas med små medel.

I Form med Efter tio - Anna Berglund

Följ utvecklingen med Anna Berglund i tv-programmet Efter tio, där tre olika dieter ställs mot varandra.

17år127kg

Är en 18 årig,positiv tjej med mycket livserfarenheter!Berättar främst om vägen från 127kg och att leva som överviktig tonåring.Hoppas jag kan hjälpa andra i min sits som lever i denna sockrade världen! För är det nåt som denna bloggen är,så är det söt UTAN socker! :)

LCHF Life och träning

Vem är jag? En vanlig 'tjej' i den andra halvan av 30-års åldern... :) Som har minskat 40kg! i vikt o storlek! Ursprungligen engelsktalande, vilket kan förklara varför vissa av mina inlägg går lite i 'svengelska'! Mesta dels av mitt liv har jag varit överviktig, tjock! Ett ord jag inte gillar men så var det ju! Jag har provat så många olika sätt att tappa kilon under årens gång. Men har aldrig lyckats... Sen började jag äta pulverkur, där fick jag min kick, min kickstart! Tappade en massa kilon och sen den dagen 4/5-2007 har jag följt LCHF, en livsstil, inte en diet! Efter den dagen har jag inte ätit ett godis, inte en smörgås, inget mjöl, potatis, pasta, ris..... Men jag har heller inte ätit så gott som jag gör nu!!! Jag har gått från att har vägt 3 siffrigt till att nu vara en aerobics instruktör, en pigg, glad och vältränad smal person som älskar att shoppa snygga kläder och som har gjort mat o motion till min livstil!

Chakulas LCHF - Den goda vägen till viktnedgång

Jag har ätit LCHF sedan juli 2006 och som mest gått ner 18 kg. Jag har minst 18 kilo till att bli av med, utan att bli spinkig. Men jag låter kroppen bestämma var vi ska hamna viktmässigt.

Förutom tappade kilon har jag fått en rad hälsovinster, vilket snabbt blev viktigare än själva viktminskningen.

Bl a har jag blivit fri från migrän och magkatarr, min fibromyalgi har blivit kraftigt förbättrad, blodtrycket har sjunkit till normalt och blodsockret hamnar inte längre i riskzonen för diabetes. Magen fungerar snällt och lugnt, jag har inte längre eksem och jag har fått kontroll på hunger- och mättnadskänslor. Inga fler tappade humör pga blodsockerfall!

Att gå ner med LCHF - en smal sak?

Det började som ett upprop på Aftonbladet. "Vill du gå ner i vikt med LCHF och Annika Dahlqvist?" Jag anmälde mig, blev utvald. Nu har jag hållt på i några månader, går ner i vikt och lär mig mer och mer om kosten, kroppen och vad som triggar mig att gå ner - och upp. Nu bloggar jag (nästan) varje dag för att redovisa vad jag äter, hur mycket jag går ner, men också för att kommunicera med de som följt mig i Aftonbladet.

56kilo.se

Jag är en fembarnsmamma som tagit itu med gravidkilona 3 ggr. Nu är det dags igen!
Planerad målgång juni/juli-09, och denna gången blir den sista!
Detta är min blogg om viktresorna, recept och följande målviktsresor med ups and downs.
Jag har övergett Viktväktarna och äter nu lågkolhydratkost och har aldrig mått så bra!

Birgitta Höglund´s Mat - LCHF och GI. Naturligt god mat att njuta av

Mina recept kommer att baseras på den mat som jag tycker bäst om. Vanlig, hederlig Svensk husmanskost. En del kanske tycker att jag kunde skriva recept med nyskapande mat, men det överlåter jag med varm hand åt dem som kan det bättre.

Millas Mat

Titta in hos Millas mat och låt dig inspireras! Här hittar du härliga
bilder och tilltalande recept för dig som äter LCHF.

Kostdebatten

Anledningen till att denna blogg har kommit till är ganska enkel.

Inget annat land i världen har en liknande kostdebatt som i Sverige
där folket engagerar sig i kostfrågorna och ifrågasätter kostråden.
Mycket av debatten har fokuserats på personangrepp istället för svar
på själva sakfrågan.

Debatten är ofta förvirrande pga korta inslag i tex TV, där tiden är
alldeles för knapp för att ge ett begripligt svar.

I bloggvärlden har det säkert skrivits miljontals inlägg i dessa frågor.
Men parterna har sällan eller aldrig befunnit sig i samma forum,
för att sakligt bemöta varandras ståndpunkter.

Kattis Blogg

Jag heter Kattis Prenell och är 37 år. Jag bor mitt i Skåne (precis faktiskt!) med min underbara man och fantastiska barn. Jag är kock i botten och älskar verkligen mat!! Jag har alltid användt smör och varit mycket skeptisk till margarin. Så här tar jag ut svängarna ordentligt och lagar härlig mat med naturligt mättat fett. Sen får jag se vad jag skriver om mer. VÄLKOMMEN!

Fisken Svea's akvarium

Samma fisk, samma funderingar, bara nya utrymmen! Troligen kommer bloggen att handla om sånt som mitt liv handlar om - GI, LCHF, Grekland, böcker och mat. Annat viktigt är ynglen, hjälten, vänner och träning, men sånt tar jag IRL. ;)

Anna Hallén - Hälsa med sunt förnuft

Degklumpen som blev hurtbulle. Tror på sunt förnuft, balans och logik. Kan inta stava till prästich! Föredrar forskning och kunskap, framför tyckande.

FETT BRA MAT - Bättre brödlös än rådlös

Om du precis som jag mår bättre av att äta minimalt med kolhydrater är du välkommen att titta in bland mina recept. Jag hämtar inspiration från nätet, mattidningar och egna och andras matupplevelser.

Yngre MedelåldersBloggen

Efter många långa år av problem med mitt ätande, har jag hittat den rätta kosten för mig. Jag mår bra av mättat fett och tål inte kolhydrater. Det jag äter kallas LCHF-kost och är en del av en god livvstil. Jag kompletterar det med Friskis och Svettis och voilá, hälsan har en klart uppåttgående trend.

Streams viktiga

Jag kallar mig Stream på nätet och det här är min Viktiga blogg! Jag kämpar alltid med vikten och nu provar jag äta enligt LCHF, lite kolhydrater och mycket fett.

Kost och hälsa

Självlärt och analyserande om kost och hälsa, med betoning på varför människor är olika.

Jag skriver om kost och hälsa med tyngdpunkt på ursprunglig föda (stenålderskost, paleolitisk kost) - den mat som vi är byggda för.

Fjällmor

Stolt mor till 4 egensinniga, kärleksfulla knäppgökar födda -96, -98, -05 och -08.
Här blandas tankar och drömmar med snapshots ur vårt liv och en hel del lchf-recept för familjer. Huller om buller - precis som jag ju är...

á la Linda

En matblogg med lånade och hemmagjorda recept. Allt från LCHF, mitt nuvarande liv, till farligt goda kakor från mitt förra liv. En sida att förhoppningsvis inspireras av i vardagen. Ät gott & lev väl!

Mitt nya liv - Att ta tillbaka kontrollen över sitt ätande

Detta är en blogg för inspiration. En blogg för att våga prova nått nytt, och finna nya vägar.En blogg som visar att man kan och det är inte försent, denna blogg inriktar sig främst på ett ur min syn naturligt sätt att äta, med så naturlig mat som möjligt, och lite kolhydrater, en form av LCHF helt enkelt & Matmissbruk.

LCHF & Naturlig mat

Jag är en 56 årig kvinna som bor i Sörmland. Delar bostad med min 17-årige son, hund och 5 katter.... Lagar och äter LCHF kost (Low Carb High Fat) för hälsa och viktminskning. Söker efter livsmedel som är så FRI från tillsatser, som det bara går...

TräningsPlupp och LCHF - En liten blogg om min träning, kost och viktminskning

Belinda Lindström - bor med Michael Lindgren och våra småtroll: dottern Kelly (född 1 maj 2006), sonen Kevin (född 25 juni 2007) och nytillskottet Elvin (född 29 oktober 2008)i Norsjö (Västerbotten). Mina barn och sambo betyder allt här i livet! Jag är Träningsnarkoman och GI- fantast! Lever för allt som heter Träning & Kost, Hälsa & Friskvård ! Lever livet varje dag - och njuter för fullt!! ;-) Jag har en härlig blandning av intressen som gör att jag har ett härligt liv!

Love for food

Här kan ni läsa om min njursvikt (både före och efter transplantationen som äntligen blev av i december -08 :D), mitt fotograferande, mitt företag, matlagning och min vardag i allmänhet - Här lägger jag även ut en massa bilder från allt som har med mitt liv att göra :) Varje dag så tipsar jag även om någonting.

Veckans middag

Här hittar du vardagsmat enligt LCHF principen. Varje vecka finns en ny veckomatsedel att bli inspirerad av. Ibland slinker det även med en och annan godsak eller ett bröd!

emmatokfrans

en blogg om olika delar ur livet, både om vardagen och de där ljusglimtarna som jag försöker hitta så ofta som möjligt. Några kolhydratsnåla recept blir det också då och då...

CauseIamBurning - En LCHF-viktminskningsblogg

En sprudlande glad kvinna i sina bästa år men med en 40-årings ytterskrud bestående av för mycket fett för att det ska vara hälsosamt i längden! *S* Har bestämt mig för att förändra min tillvaro under en period av livet och se om LCHF-metoden fungerar på mig? Så håll tummarna för att det funkar, för jag vill så gärna tro att denna "fett-förbränner-fett-metod" ska fungera på mig!

Njutmat enligt Mikkan

Jag har lagt om min kost många gånger i mitt liv och mitt liv har präglats av idéer
om mat. Mina tonår var kantade av ätstörningar, anorexi och bulimi om vartannat.
Sedan år 2000 har jag varit vegetarian, t o m vegan en period. Nu har jag det senaste
året börjat äta både fisk, fågel och nu kött. Nyår 2008/2009 fick jag upp ögonen
för LCHF och insåg hur fel jag tänkt för min kropp i alla dessa år, med stor fettskräck
och starkt fokus på kolhydrater. Februari -09 började jag äta LCHF-kost och märkte
direkt de positiva verkningarna på kroppen. Denna blogg är som ett stöd till mig
själv i min process, men också ett sätt att dela kunskap och erfarenheter till andra
som valt samma kostväg.

LCHF- Mera majonnäs åt folket!

27årig trött småbarnsmamma med för många kilon extra som äntligen hittat ett sätt
att äta. LCHF (Low Carb High Fat) -17kg sen i september 08. Jippiejaje. Älskar att
shoppa billigt och fynda på loppis! Tradera är oxå en stor favorit, både säjer och
köper.

Patrik Nordelind's blogg

Har startat med LCHF i augusti 2008 och gått ned 19kg sen dess (mars 2009).

Huller om buller

Stolt mor till 4 egensinniga, kärleksfulla knäppgökar födda -96, -98, -05 och -08.
Här blandas tankar och drömmar med snapshots ur vårt liv och en hel del lchf-recept
för familjer. Huller om buller - precis som jag ju är...

Vägen från 137kg

Om mig: -53,5 kg sedan 15:e januari 2007 och det utan blod, svett och tårar! Med den hemmasnickrad lågkolhydratsvariant av GI-kosten har det varit oförskämt enkelt och jag ser det som min skyldighet att dela med mig av hur jag har gjort. Förhoppningen är att fler ska inspireras att hitta sin väg ur sockerberoendet. Det går! Dessutom är det ganska lätt, bara viljan finns så fixar rätt kost resten.

Anna har även skrivit boken: Vägen från 137 kg av Anna J. D. Jacobsson

Airams matblogg

Nära nog sockerfritt, i ord och bild. Ett försök att bevisa LCHF som bara det alldeles underbart tilltalande och goda det är. Välkommen!

Airam har skivit dessa böcker: Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok och
Dr Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg

Kostdoktorn om diabetes och viktnedgång

Jag heter Andreas Eenfeldt och är ST-läkare i allmänmedicin i Karlstad. Sedan många år är jag mycket intresserad av kost och hälsa. Den här sidan är för dig som vill veta mer om det senaste på det området.

Dr Annika Dahlqvist's Blogg

Läkaren Annika Dahlqvist lågkolhydratblogg. Här finns massor av information lågkolhydratsinformation. Socicalstyrelesen har även givit grönt ljus till lågkolhydratkost.

Annika Dahlqvist har skivit bland annat denna böcker:
Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok
Anta din viktigaste utmaning - LCHF
Dr Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg

Talande bevis

Vi är många som arbetar för att kostråden ska baseras på forskning och vetenskap. Vi är många som ser effekterna av dagens kostråd och skräms av dessa. När Du granskar vad som egentligen kommer fram från dagens forskning ser Du att vi rekommenderas att äta fel. Mycket fel.

Som motvikt finns det nu många som rekommenderar LCHF. Läkare, forskare, kostrådgivare mm. Resultaten är fantastiska. Mail efter mail strömmar in om hur bra människor mår. En massa olika positiva hälsoeffekter redovisas. Viktminskning, förbättrad diabetes, minskade magproblem, bättre sömn, minskad värk, migrän försvinner mm. Listan är lång.

Vi vill nu samla alla dessa Talande Bevis på ett och samma ställe. Så Du som läsare själv kan bilda dig en uppfattning om LCHF.


Bloggare vill du synas här?

Skicka ett meddelandet till mig här. Kontakta oss.

Dela med dig av denna sida:

Bookmark and Share


Bookmark and Share