Start > Bra livsmedel

Här finns en lista över bra LCHF-livsmedel.

Aioli - Kavli

Ingredienser: Veg.olja (raps), äggula (8,5%), vatten, vitlök (4%), ättika, socker, senap, salt, vitpeppar.
Fetthalt 74%.

Arlas hushållsost

Arlas hushållsost 2,2kg med 26% fett innehåller 1,5g kolhydrat/100g

Bake Pro

Bake ProDetta används ofta i boken Bakglädje med LCHF - baka utan socker och mjöl.

Pannkakakor, muffins, potatismos, bröd, mm. Du kan använda Dalblads NYA bak och matprotein Bake ProT till alla dina favoritrecept. Bake ProT är ett protein som är speciellt utvecklat för att kunna baka och laga mat. Det tål värme upp till 200?C.

Bake ProT har en proteinprocent på 80, fett 4 och kolhydrater 6. Bake ProT går alldeles utmärkt att använda som ett rent protein för proteindrinkar. För att få ett fullvärdigt bakprotein så har Dalblads Nutrition tagit fram ett mat/bakprotein med en av världens mest framstående tillverkare av vassleproteiner.

Bake ProT är väldigt lätt att använda till recept, ca. 25% av torringredienserna byter man ut mot Bake ProT.

Bristol Brand Picnic Bog

Denna picnicbog fins i de flesta affärer, både på Coop, Willys och på överskottsbolaget.
kolhydrater 1,5g/100g

COOP cream cheese natural

Kolhydrater: 4g/100g
Fett: 23g

Creme bonjour gräslök

3g kolhydrater/100g

Creme Fraiche

Ekologisk kokosfett

Ekologisk kokosfettKokosoljan används i kroppen för att producera energi i stället för att lagra den som kroppsfett. Medellånga fettsyror påskyndar ämnesomsättningen genom att förbränna fler kalorier, vilket resulterar i viktminskning. Med andra ord blir det mesta av kokosoljans mättade lätt smältbart och snabbt omvandlat till energi p.g.s av sitt höga innehåll av Laurinsyra.

Idealisk i låg kolhydrat dieter då den inte höjer blodsockernivåerna, och stimulerar dessutom fettförbränningen.

Sänker det onda kolesterolet
Minskar slitage och användning av matsmältningsystemet
Skyddar mot infektioner
Motverkar hudens åldrande, använd som hudkräm
Ekologisk
KRAV-märkt

Cocosa - med en doft och smak från tropikerna! Nu finns det två kokosoljor från Soma Nordic AB, Cocosa Pure och Extra Virgin!
Pure, utan smak och lukt, steker du med i din matlagning(Tål hög värme)och Extra Virgin används som kosttillskott eller som smakgivare i din matlagning.

I Cocosa Pure och Cocosa Extra Virgin från Soma Nordic finns inga transfettsyror! Cocosa Pure och Cocosa Extra Virgin är ekologisk och KRAV-märkt.

Ekologisk vaniljpulver

Ekologisk vaniljpulverÄkta ekologisk vanilj malt till ett fint pulver, mycket fin smak. Ursprung: Madagaskar. 10 g.

Ekologiska ägg

Pelle & Lisa m.fl.

Eldorado krossade tomater

Kolhydrater: 2,5g/100g
Förpackning: plåtburk, 400g,gul/grön

Eldorado wok grönsaker

Kolhydrater: 4,5g/100g
Förpackning: plåtburk,410g,orange/röd

Eldorados passerade tomater

Kolhydrater: 4g/100g

Fiberhusk

FiberhuskFiberHusk - för godare glutenfritt bröd
FiberHusk innehåller 100 % pulveriserat psylliumfröskal. Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning.

Tack vare sitt rika innehåll av kostfiber (85%) har fiberHusk förmågan att suga upp vätska och svälla. Det ger en geléartad konsistens som binder samman degen.

Degen får en mer "normal" konsistens vilket gör den mer lättarbetad. Den kladdar mindre och blir, framför allt, kavlingsbar.

FiberHusk är helt smak- och luktfri. Det syns inte heller i det färdigbakade brödet. På så vis fungerar fiberHusk även utmärkt till bakpulverdegar, mjuka kakor, småkakor och kex.

Fibrex

FibrexFibrex är en kostfiber, gjord av betfiber. Fibrex är naturligt fri från gluten och är därför en självklar fiberkälla för glutenintoleranta! Dess höga, vattenhållande förmåga gör Fibrex till en utmärkt råvara i baknings- och matlagningssammanhang. Bröd får förlängd hållbarhet. Färsrätter blir saftigare och godare. Blanda Fibrex i din müsli och få ett högre kostfiberinnehåll.

Många äter idag otillräckligt med kostfiber. Genom att använda Fibrex i matlagningen kan du ge kroppen ett välbehövligt tillskott av kostfiber. Kostfiber, såväl olöslig (s.k. bulkfiber), som löslig (s.k. metabolisk fiber), är viktig för människokroppen. Olöslig fiber hjälper mot trög mage. Löslig fiber anses gynnsamt påverka såväl blodsockerkurvan som det "farliga" kolesterolet (LDL). Fibrex har en hög naturlig fiberhalt med en unik sammansättning av olöslig och löslig fiber! Kostfiberhalten är hela 73%, varav 1/3 är löslig fiber! Fibrex finns i din livsmedelsbutik i en 250 g konsumentförpackning. Fibrex säljs även till bagerier, färdigmatsindustrier och storhushåll.

Kan hittas i vanliga affärer.

Fläsksvålar

Lyka snacks fläsksvålar, innehåller Protein 60g/100 Kolhydrater 0g/100 Fett 35g/100.

Fond från Bong

Bong FondFonderna från bong är bra och goda innehåller inte tillsatta smakförstärkare och transfetter.

Utan tillsatta smakförstärkare
Vi var först ut med foner utan tillsatta smakförstärkare. Vi är nämligen övertygade om att riktigt god smak endast kan komma från rena och naturliga råvaror av högsta kvalitet. Vi tycker helt enkelt att kött ska smaka kött, fisk ska smaka fisk och grönsaker ska smaka just grönsaker.

Fria från transfetter
Med fokus på smak, kvalitet och omsorg om våra kunder strävar vi efter att alltid ligga i främsta ledet. Därför är alla våra fonder fria från transfetter från vegetabiliska fetter sedan 2008.

ICA "I love eco" Kokos

Ekologisk kokos från ICA, 1,5g kolhydrater per 100g

Jordnötssmör

Kung Markattas Ekologiska
Sockerfri

Jordnötssmör

Danskt märke finns på Coop. Sockerfri.

Kavli Baconost

Kolhydrater: 1g/100g
Fett : 18g
Förpackning: ask,400g

Kokosfett bio

Smakar och doftar gott.

Kokosnötmjöl

KokosnötmjölKokosnötsmjöl innehåller inte mindre än 61% fibrer. 1 hel matsked kokosnötsmjöl innehåller endast 30 Kcal och 10g fibrer. Inget gluten, ingen fytinsyra, ingen cyanid och inte mycket kolhydrater (4%). Kokosnötsmjöl innehåller 20% protein, inbegripet de åtta grundläggande proteinerna och nyttiga MCT (medellånga fett-syror) som förbättrar mineralintaget. Kokosnötsmjöl inne-håller 40 till 50% färre kalorier än annat mjöl.

Kryddhuset

Under 2008 har Kryddhuset i Ljung satsat på att i sitt sortiment ta bort MSG (Glutamat ) i de flesta av sina blandningar. Målsättning är att ta bort MSG från alla blandningar. Vi utvecklar vidare genom att ta bort många ingredienser med allergen karaktär (soya , gluten , vete , med flera.), och minska E tillsatser i våra blandningar vilken kan innebära lite smak och utseende förändringar. Detta leder till renare kryddblandningar.

Jag har köpt dom på ÖB i uppsala. Enligt deras hemsida ska kryddorna finnas i många butiker. Det går även att beställa dem på: Kryddis.

Lingonsylt sockerfri

Lingonsylt sockerfri 6g kolhydrater.

LågKolhydratbröd

Det har börjat säljas bröd med lägre kolhydrathalt (11g/100g) hos vissa ICA- och Konsumbutiker. Finns i en ljus och en mörk variant. Skivorna är något mindre än den vanliga limpan. Även om kolhydraterna överstiger den 'rekommenderade' 5 g/100g, tycker jag det är ett bra alternativ.

Du kan beställa brödet via deras webb-shop om du inte hittar det i din butik.

Majonnäs Coop

Kolhydrater 1g per 100g

Majonnäs Findus

Protein 0,8 g, Kolhydrat 2 g, Fett 80 g

Mandelmjöl

Kan användas till att göra bröd bland annat. Ska finnas på Lidl.

Ost

Olika ko- och getostar tillverkade för hand.

Paranötter, ekologiska

Finns på Coop

Pofiber

PofiberGenom en speciell tillverkningsmetod, utan kemiska tillsatser, renas och torkas potatisens fruktkött. Resultatet är en produkt som innehåller 70% kostfiber av vilka två tredjedelar utgörs av pektin och hemicellulosa, resten är cellulosa och lignin. Ungefär en tredjedel av kostfibrerna är vattenlösliga. Pofiber är således en kombination av olösliga tarmfibrer och lösliga ämnesomsättningsfibrer.

Innehåll
Torkade fibrer av potatis.

Användning
Pofiber har positiva egenskaper för praktiskt taget all bakning och matlagning. Genom att den effektivt binder stora mängder vätska blir maten och brödet både godare och saftigare. Efterson Pofiber är finfördelat och neutralt i smak, lukt och färg kan det även användas i vitt bröd och kaffebröd. Pofiber fungerar dessutom utmärkt som ersättning för ströbröd tex. vid panering eller i köttbullar.

Kan köpas i vanliga affärer.

Shiratakinudlar

ShiratakinudlarShirataki Nudlar ifrån Asien utan kolhydrater! 5kcal/100g. Gluten- och laktosfria.

Tunna genomskinliga nudlar tillverkade av konjac roten (Jamsrot) och vatten som ger en i princip kolhydratfri pasta. Neutrala i smaken och perfekta att krydda med dina egna favoriter!

Tillagning: Häll av vätskan i påsen och skölj nudlarna i kallt vatten. Häll därefter på kokande vatten och låt dra några minuter. Häll därefter av vattnet och tillsätt i tex wok, sallad, soppa eller din favoriträtt och njut.

Skånemejerier naturell mild youghurt fetthalt 3%

Kolhydrater: 5g/100g

Smetana

SmetanaLaktosfri smetana är en tjock syrad grädde med många användningsområden. Den går att använda i både kall och varm matlagning och går jättebra att koka upp. Man kan röra ut den till rinnigare variant, eller vispa den hårt till fastare konsistens.

Protein 2 g
Kolhydrater 2,5 g
Varav laktos 0 g
Fett 42 g

Smör 80%

Stevia

Stevia är framtidens alternativ till socker och andra sötningsmedel. Det är en helt naturlig och vegetabilisk produkt, utan tillsatser, helt utan kalorier, som inte jäser och som kan användas i konserver eller vid matlagning med temperaturer upp till 200° C.

Steviasocker

SteviaVital® SteviasockerSukrin+Stevia är väldigt sött så för att göra det enklare att hantera finns det produkter där man blandar Erytritol som är en naturlig sockeralkohol från bland annat frukt och svamp med Stevia.

Det finns olika färdiga blandningar med olika styrkor. Exempel Sukrin+ som är 2 gånger sötare än socker och SteviaVital® Steviasocker som är 5 gånger sötare än socker.

Stockmos Pärondryck osockrad

Alkoholfri Pärondryck osockrad
1,5g kolhydrat/100ml

Sukrin

Används som socker i kaffe, te, bakverk, sylt osv.

Sukrin räknas som en kolhydrat men uppför sig inte som en sådan!
Sukrin tas inte upp som energi i kroppen, du behöver därför inte räkna med sukrin när du räknar kolhydrater.

Sukrin är en 100% naturlig och ekologisk produkt, baserad på sockeralkoholen erythritol. Erythritol är den snällaste av alla sockeralkoholer och finns naturligt i bl.a. alger och svampar.

Smakar och ser ut som socker
Bra för diabetiker, eller för dem som vill ha kontroll på sitt blodsocker
Ger ingen blodsockerhöjning (noll GI)
Skadar inte tänderna
Ej laxerande
Tål upphettning
Rekommenderas dock inte till de som är sockerberoende, då den söta smaken kan väcka sockersuget.

Sukrin melis

Sukrin melisSukrin i florsockerform!

Passar till de anrättningar där du vill ha ett sötningsmedel som lättare löses upp.

SukrinMelis passar som dekoration, i ostkakor, smoothies, glasyrer, smörkräm, tryffel etc..

Sukrin är ett 100% naturlig och ekologisk produkt, basert på sockeralkoholet Erythritol. Erythritol finns naturligt i bl.a. päron, meloner och svamp, och har således ätits av oss människor sedan länge.

Vetegluten 500g Biofood (Eko)

Vetegluten 500g Biofood (Eko)Ingredienser: Torkad och finmalen vetegluten med volymhöjande egenskaper.
Glutenmjöl är "tvättat" vetemjöl, alltså är glutenet koncentrerat.

Per 100 g:
Energi 360 kcal
Protein 75 g
Kolhydrater 11 g
Varav sockerarter 1 g
Fett 2 g
Varav mättat 0,2 g
Kostfibrer 3 g
Natrium 0 g

Vispgrädde 40%

Willys vitvins-vinäger

Passar bra i sallader, såser, inläggningar och grytor.
kolhydrater: mindre än 0,5g/100g

Äkta majonnäs - Kavli

Ingredienser: Veg.olja (raps), äggula (8,5%), vatten, ättika, socker, senap, salt, vitpeppar.
Fetthalt 80%.


Har du några fler tips som passar här, skicka in tips!

Dela med dig av denna sida:

Bookmark and Share


Bookmark and Share