Start > Restauranger

Information om restauranger som serverar LCHF-kost

Information om restauranger som serverar LCHF-kost eller där det finns möjlighet att äta LCHF (exempel de har buffé).
På de flesta restauranger går det ordna så man slipper potatis eller andra kolhydratstinna tillbehör.

A Hereford Beefstouw i Göteborg

En kanonrestaurang för LCHF:are - välj ditt kött och ditt kryddsmör och frossa sedan i en salladsbuffe med bacon, nötter, frön, oliver, ost och grönsaker medmera!

Adams Café

Adams Café har LCHF-fika. Tre olika alternativ till och med! De serverar även sallad där man själv får välja ingredienserna.

Amy’s Café vid Fridhemsplan

Toppengoda soppor varje dag.
Amy har både "vanliga" alternativ och LCHF

Babbel Restaurang & Bar

Babbel i Borås har vanlig alá carte men också tapas mat som då lämpar sig till LCHF, bara att välja vad man villa ha!

Blues Kök & Bar i Johanneshov

Jag och min kollega driver en restaurang i Globen som heter Restaurang Blues Kök och Bar sedan 16 år tillbaka. Vi har sedan 6 månader tillbaka serverat speciellt tillagad dagens LCHF rätt till lunchen.

Vi serverar dagligen ca 300 lunch. LCHF har ökat hela tiden o står nu för 15% av totala lunchen.

Så det är smör och grädde som gäller och många gratänger med grädde. Givetvis grädde till kaffet. Vi finns även med hos Annika D och är certifierad LCHF restaurang på LCHF.se

Blå Koppen i Strängnäs

LCHF-special
Salami, brie, marinerade oliver, fetaost, kyckling och ägg. Serveras med sallad och chilimajonnäs.

Café Kosmos

Varje vecka är det en bas, där man sedan kan välja mellan olika tillbehör.

Choix

"Choix" betyder val på franska och konceptet är att man själv får välja vad man ska äta. Vi näringsdeklarerar all mat och konceptet är perfekt för oss lchf-are! Välj något ur menyn eller om du är nybörjare - fråga personalen om tips så komponerar vi en sallad utefter önskemål.

Tel: 08-6511509

Com.Inn

Com.Inn är en lunchrestaurang i Mjärdevi, Linköping som inriktar sig på GI-metoden. Inte helt LCHF men det är ju liknande. Kocken och ägaren är en väldigt skicklig kock som verkligen gör den här metoden GOD att äta, varje dag!

En lunchmåltid på Com.Inn skall vara god, vällagad och nyttig. Dagens rätt är komponerad för att uppnå ett lågt GI. Det ska smaka gott och du ska känna dig mätt hela eftermiddagen, för en rimlig peng.

Det är vår enkla matfilosofi för luncherna du kan äta hos oss, eller få med dig som takeaway. Sen ska vi försöka göra upplevelsen komplett genom en avslappnad och varm atmosfär, och ett trevligt bemötande.

Downtown Freddys

From och med 1 september serverar vi lunch i from av en vegetarisk hamburgerbuffe tillsammans med en LCHF-rätt

Gyros Pita

Gyros PitaHär har man sen en tid tillbaks börjat med LCHF gyros dvs pita brödet bort och istället får man en extra fetaostskiva. Därtill äkta grekisk olivolja samt en krämig tsatziki till köttet och grönsakerna.

Helsing Mat o Bar

I Helsingborg finns Helsing Mat o Bar som serverar utsökt LCHF-lunch varje vardag. De har fått utbildning i ämnet LCHF, så de kan verkligen komponera goda rätter.

Järnet Matsal & Bar

Har nu LCHF-alternativ på lunchmenyn.

Max

Low carb-burgare av garanterat svenskt nötkött, serveras inbäddad i fräscha blad av isbergssallad med ost, tomat, lök och Max originaldressing. Serveras med dryck & valfritt tillbehör.

Nancys Södertälje

"Nancy´s" i Södertälje Centrum har börjat med LCHF på menyn.

Nodo Café & Bistro

Hos oss hittar du många alternativ till lunchen, och eftersom vi tillagar när du beställer har vi stora möjligheter att möta upp dina behov. Som licensierad LCHF restaurang kan vi garantera dig minimalt med tillsatser i LCHF lunchen, riktigt smör och grädde.

Oscar Matsal & Bar

Oscar Matsal & Bar i Sundsvall har en meny där alla huvudrätter grillas och sen väljer man sina egna tillbehör. Det lämpar sig extremt bra för oss som äter GI eller LCHF-kost. Se menyn på hemsidan.

Primaten

Generellt tror vi nog att många idag äter lite för mycket kolhydrater. Och ofta av fel sort dessutom. Socker, pasta och bröd. Mängden kolhydrater som var och en mår bäst av måste man prova sig fram till själv, men vi tycker att man, mot bakgrund av vad vi är designade för att äta, bör välja grönsaker, frukt och t ex frön och nötter istället. Och ekologiska (obesprutade) sådana så långt det är möjligt.

Restaurang Bamboo

Bamboo är Göteborgs första Mongoliska restaurang.

Du väljer bara vad för slags kött grönsaker och sås du önskar och lämnar sedan över till kocken den mat du valt , vartefter maten görs i ordning medan du ser på.

För 168 kr får du vår Mongoliska Bufféer med soppa och vitlöksbröd, salladsbuffé, huvudrätt och glass.

Det finns kött, fisk och skaldjur, samt massor av grönsaker och olika såser. Det är bara att välja och lämna över till kocken för tillagning.

Restaurang Djingis Khan

Den 1:a Mongoliska Restaurangen i Stockholm.
Etablerad 1987. Det som kännetecknar restaurangen är den exklusiva inredningen dekorerat med kinesiska prydnader. Vi serverar Mongolian Barbecue & Asiatisk buffé. Á la carte bestående av kinesiska maträtter.

Restaurang Kök´et

Restaurang Kök'et (på Krokshallstorget) i Borås är utmärkt för LCHF:are. Man beställer sitt kött från grillen. Oxfilé, entrecote eller lamm. Sedan väljer man tillbehör. 3 tillbehör igår och fler kan väljas till. Det är olika såser (aioli, kryddmör, bearnaise osv, sallader, grönsaker från grillen osv.) Naturligtvis finns både rotsaker och potatis och mjölmat, men det kan man ju strunta i att välja. Oerhört gott, lätt bästa köttet i Borås. Supertrevlig personal. De marknadsför sig inte som LCHF på något sätt, men det är helt perfekt där.

Restaurang Magnus Gabriel i Lidköping

Servera lunchbuffé mån-lör, alltid en kött o fiskrätt och en salladsbuffé

Systrar & Bönor

I Trelleborg finns det ett fik, som heter Systrar och bönor. De har börjat servera en LCHF talrik som finns med lax eller kyckling. Den serveras med diverse grönsaker och en fet dressing. En prisvärd lunchtalrik för ca. 85-75 kronor. Det högre priset avser laxtalriken.

Thaiviken

Kan varmt rekommendera Thaiviken i Höllviken. De serverar fanstastiskt god thaimat och är mycket tillmötesgående vad gäller LCHF kost.

Victoria Kungsträdgården

På menyn så finns det en sektion "Från Grillen" där man väljer mellan olika köttbitar och ett par olika sorters fisk, sedan lägger man till tillbehör och såser själv.

Ågläntan

Nu erbjuder vi som första restaurang i stan vår variant av LCHF på lunchmenyn. Utan kolhydrater men med variation av kött, grönsaker, såser och röror.

Vi utökar även lunchen med en liten salladsbuffé som ett komplement till din lunch. Dessutom kan du nu använda samma lunchkort på Delicerano och Ågläntan.

Ögir Mat & Musik

Vi serverar lunch månd.-fred kl. 11-14. På våran buffé serveras kött, fisk och vegetariskt varje dag. Vi har en generös salladsbuffé och varje rätt är dessutom allergimärkt för att underlätta för våra gäster. Här kan man även plocka ihop ett LCHF-alternativ utan problem.


Har du några fler tips på restauranger som passar här, skicka in tips!


Bookmark and Share