Start > Senaste tipsen

Senaste tipsen

Ekofilosophie

Eftersom ekologiskt är viktigt för mig ville jag ha med det som en del av namnet. Ekofilosophie handlar om mig och min syn på livet ur ett ekologiskt perspektiv, vad man matar sig och sin hud med till exempel. Filosophie summerar mitt liv, det jag tror på och det jag gillar att göra, det vill säga laga LCHF-mat, fotografera, hitta nya giftfria produkter, hav och vind och mycket annat.

Den röda tråden på bloggen kommer vara recept med fokus på LCHF och ekologiska produkter från topp till tå :)

Clean eaating by Annnika

Gift 2-barnsmamma med stort intresse för träning, kost och hälsa. I min blogg delar jag med mig av en hälsosam livsstil vad gäller mat och träning. Jag är kär i lchf och har aldrig mått så bra som sedan jag la om min kost till just lchf. Jag vill ge mina barn en sund syn på mat och lagar därför mat hemma baserad på lågkolhydrat/lchf/paleo/clean eating/ekologiskt. Jag tränar främst styrka, spinning och löpning.

Mitt Liv Som Sund

Diplomerad kostrådgivare inom lågkolhydratskost. Bloggen är min dagbok och handlar om lchf/paleo kost och om att äta mig frisk från mitt eksem, men också om min träning och min vardag. Häng med!!

PiggaPeggy

Bli piggare av LCHF-mat, prova mina recept och känn hur sockersuget försvinner tillsammans med övervikten. Själv har jag nått normalvikt med denna metod. Närmare bestämt 10 kg har jag blivit av med på ett halvår. Utöver LCHF bjuder jag på lite av varje som t ex stickning, husrenovering och trädgård. Helt enkelt lite av varje:)

Adams Café

Adams Café har LCHF-fika. Tre olika alternativ till och med! De serverar även sallad där man själv får välja ingredienserna.

LCHF för vegetarianer

LCHF för vegetarianerDet här är en kokbok för vegetarianer som äter LCHF eller är nyfika på sådan kost.
Katarina och Pauline, författarna till boken, äter LCHF-kost sedan många år och är bland annat aktiva vid den stora LCHF-sajten Kolhydrater i Fokus, där de är kända som Greensis och Raring. Katarina har tidigare skrivit kokboken LCHF till vardags ihop med sin man Per och Pauline driver matsajten Raringens (i huvudsak) vegetariska LCHF.
Den här kokboken avser inte att vara den slutgiltiga lösningen, utan en idébas och en bred introduktion till vegetarisk LCHF-kost.
Recepten är klassade utifrån vegan, ovo, lakto, och lakto-ovo. Alla recept är kolhydratberäknade per portion.

LCHF to go! : enkelt på jobbet

LCHF to go! : enkelt på jobbetNär du inte äter hemma Du har börjat att äta enligt LCHF-metoden och märkt hur mycket bättre du mår och hur de där extra kilona smält bort, nästan av sig själva. Du sover bättre, orkar mer och magen är lugnare än på många år. Ja, hälsoeffekterna i ditt nya liv är både positiva och överraskande. Du svänger snabbt ihop en äggfrukost och toppar numera med en klick kokosolja som är din senaste förtjusning. På denna frukost står du dig fint till lunch och mår toppen hela förmiddagen. Kvällarna är heller inget problem. Ofta blir det en bit fisk eller kött och en stor härlig sallad och en varm grönsak med en rejäl klick smör på. Gott och mättande som gör att kvällsuget och småätandet är helt borta. Men hur löser du lunchen på bästa sätt?

LCHF & träning : bättre träningsresultat med lågkolhydratkost

LCHF & träning : bättre träningsresultat med lågkolhydratkostFler och fler pratar om LCHF inom träningskretsar och på landets gym. Men inte bara pratar. Både motionärer och elitidrottare upptäcker fördelarna med att överge stora mängder pasta, bröd, ris och potatis till förmån för mer kött, fisk, ägg, grönsaker och feta såser. Det som kallas LCHF - "Low Carb High Fat". De märker att de med LCHF kan vara friska och slippa träningsavbrott, att de lättare kan bygga muskler och tappa fettmassa. Vissa upplever en ork som aldrig förr, andra att träningsvärk och mjölksyra är ett minne blott. Det här är en guide till vad som är rätt mat och rätt träning - men framför allt till hur rätt mat och rätt träning hänger ihop.
NetOnNet

Vardagsliv med LCHF

Tvåbarnsmamma som är intresserad av mat, hälsa och LCHF i synnerhet. Jag började med LCHF våren 2010 men efter några avbrott har jag nu sedan november 2011 levt med min nya livsstil nonstop! Med bloggen hoppas jag kunna inspirera er! Jag bjuder både på mig själv och många recept. Kom gärna med kommentarer eller frågor om du funderar över något!

Chippa Nelson

Chippa NelsonGood L.I.F.E hjälper människor och djur med deras känslomässiga och fysiska hälsa på ett harmoniskt sätt och med varaktig effekt. Detta genom att finna grundorsaker till varför man mår dåligt. Här är kosten väldigt viktig, varför jag bl.a jobbar som kostrådgivare inom lågkolhydratkost/naturlig mat. Jag jobbar också med ett fantastiskt frekvensmedicinskt system, L.I.F.E-system, där man kan upptäcka och korrigera obalanser i kropp och själ av alla tänkbara slag. Detta är oslagbart i kombination med rätt kost och näring! Välkomna på föreläsningar och kurser om kost och hälsa!

Café Kosmos

Varje vecka är det en bas, där man sedan kan välja mellan olika tillbehör.

LCHFbyAM.se

Här hittar ni mig och min passion för livstilen LCHF. Jag och Sambon är kock så vi försöker hela tiden hitta på nya maträtter. Vi älskar mat.
Det dumma är ju att nu syns det ganska väl att man älskar mat, så häng på mitt projekt Beach 2013 då jag tränar och kör LCHF samtidigt!

Monis LCHF träning & vardag

Efter mitt andra barn tröttnade jag på att inte 'vara nöjd' ...
LCHF och träning har inte bara gett mig bra självförtroende och ett bättre mående, utan även en stark vilja om att allting går! Följ med mig & inspireras, det är tufft men jävligt roligt också!

evelinasvärlds Blogg

Mitt namn är Evelina, jag är 23 år gammal, sambo och mamma till en liten gosse på 1 år.
Efter graviditeten så hade jag lagt på mig lite extrakilon och bestämde mig för att börja med LCHF.
Efter 2½ månad hade jag nått min målvikt, men mitt liv med LCHF slutar inte för det!
Här kommer jag dela med mig av mitt liv, mina recept, tips och tankar.
Välkommen till min värld!

Chewpakka

Lisa heter jag och är 22 år. Äter enligt LCHF (Low Carb High Fat) sedan 2:e april 2012 och har hittills gått ner 10 kg. Kommer genom min blogg dela med mig av trevliga recept samt massa annat som händer i mitt liv. Hoppas kunna inspirera andra till att leva ett sundare liv med LCHF! Ni hittar mig på Instagram – Chewpakka. Följ mig gärna!

Våra LCHF recept

En LCHF blogg med mina egna LCHF recept. Allt från mat till "godiset" till fredagsmyset.
NetOnNet

LCHF enkelt och snabbt

Välkommen till min blogg. Ganska nybliven inom LCHF, Tipsar om lite lättlagad vardags mat. Lätt,snabbt och Enkelt

Dukandieten Recept och Metod

Jag har lagat mat i 50 år och det satte sina spår. När jag pensionerade mig ville jag ta bort bukistret. Tittade på olika dieter och fastnade för Dukan. Har nu hållit min målvikt i två år. Hela resan har jag beskrivit med recept, bilder och kommentarer. Recepten är som LCHF,men med mindre fett. Man kan kalla det LCHP eller LCHQ.

Dagens GI

Mat som jag lägger upp här kommer främst bestå av lunchrätter med lågt GI värde och LCHF rätter som jag på mitt egna vis snurrar till för att göra det hela lite roligare och godare.

Mitt Bästa Liv

Jag är en 39-årig 3-barnsmor som smärtsamt insett att för många kilon smugit sig på. Nu är det mindre än ett år kvar till det magiska 40. DÅ ska jag vara i mitt livs form. Det är verkligen på tiden att jag blir smal och sund. Har testat olika bantningsmetoder och har bestämt mig för att LIVSSTILEN LCHF och TRÄNING är min metod. Är det någon som vill följa med på min resa?Bookmark and Share