Start > LCHF-Faktaböcker > Kommentar om Helhetsmetoden: nå din hälsovikt med KBT & LCHF

Helhetsmetoden: nå din hälsovikt med KBT & LCHF, kommentarer och synpunkter

Helhetsmetoden: nå din hälsovikt med KBT & LCHF

Helhetsmetoden: nå din hälsovikt med KBT & LCHFDen här boken är för dig som vill sluta banta en gång för alla. För dig som förstår att det handlar om att arbeta tillsammans med kroppen och känslorna för att nå din idealvikt. För dig som är trött på att kämpa och vill hitta ett hållbart och berikande levnadssätt där du mår bra både i kropp och själ.

Helhetsmetoden handlar om att hitta balansen mellan hälsa, vikt och inre balans. Det handlar inte bara om vad du stoppar i dig utan också om känslor och kroppens invanda beroende av snabba kolhydrater. Det är därför du behöver den här boken, som ger dig en metod för att balansera kroppens hunger och känslornas sug. Det bästa resultatet i hälso- och viktfrågor uppnås om kropp och själ får arbeta tillsammans.

Boken är uppdelad i två delar:

Den första delen handlar om din kropp. Du får kunskap om hur en kolhydratsnål kost hjälper dig att nå mättnad och trygghet och ändå gå ner i vikt. Du får fakta om vad sockerberoendet ställer till med, hur maten påverkar dina hormoner och recept och inspiration till en hälsosam matlagning.

Den andra delen handlar om ditt känsloliv. Med moderna KBT-redskap får du hjälp att utforska din känslomässsiga relation till mat. I tio steg lär du dig att förstå ditt ätbeteende och får verktygen till att ändra på det som hindrar dig att nå din idealvikt. Genom att aktivt arbeta med enkla och lustfyllda övningar stärker du din självkänsla, får hjälp att sätta gränser och vägledning till att hitta ett hållbart och berikande levnadssätt - där maten inte är en tröst, utan en god vän.»Köp boken hos Bokus
»Köp boken hos Adlibris

Betyg 5,0 av 1 röster

Kommentarer och synpunkter

  Betyg:  52011-04-22 09:18:53

  Har köpt denna bok och har ännu så länge bara läst några kapitel i den. Jag är nöjd med boken och att den kopplar samman LCHF och KBT, men tror att det går alldeles utmärkt att läsa vilken KBT bok som helst och själv dra parallelerna mellan dessa ämnen. Precis som föregående skrivare så håller jag med om att jag känner mig inspirerad och har på så sätt lagt upp en långsiktig plan med delmål längs vägen.

  Tess
  2011-03-23 18:50:25

  Köpte boken för några dagar sedan. Den verkar vara mycket bra, och jag känner mig mycket inspirerad av den. Den har ett upplägg som en 12-veckors kurs, där du tar en vecka i taget.

  Ann-Sofie

Lägg till en kommentar


Kommentar Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar

Bookmark and Share