Start > Böcker med receptprov > Kommentar om LCHF för seniorer

LCHF för seniorer, kommentarer och synpunkter

LCHF för seniorer

LCHF för seniorerDen här boken innehåller lättlagade recept för dig som vill ha ordentlig mat med mycket näring, som gör dig gott och ser till att du mår så bra som möjligt.

Ofta beror de s.k. välfärdssjukdomarna, som åldersdiabetes eller högt blodtryck, på felaktig kost. Både Annika och Birgitta har tidigare haft problem med hälsan. Men mycket tack vare att de lagt om kosthållningen har de kunnat gå ned till normalvikt och blivit fria från exempelvis fibromyalgi, IBS (tarmkatarr), utmattningsdepression och sömnstörningar. Prova du också att både äta gott och må så bra som det bara går!

Annika Dahlqvist är är den välkända allmänläkaren som har utvecklat kostmodellen LCHF som står för Low Carb High Fat och innehåller få kolhydrater och en hög andel fett. Hon har lång erfarenhet av vård av seniorer och vet vad äldre människor mår bra av. Doktor Dahlqvist arbetar som familjeläkare på Stöde vårdcentral och är en flitig föreläsare och bloggare om kostfrågor.

Birgitta Höglund har arbetat som kallskänka, kock och köksmästare och har lång erfarenhet från många olika restauranger. Hon medverkar som matkrönikör i två tidningar, 100 % Östersund samt Hello Alanya Magazine i Turkiet där hon vistas stora delar av året. Hennes matlagning präglas av lokalproducerade, enkla och naturliga råvaror, oavsett om de är från Medelhavet eller Norrland.

"En kort, lättsmält sammanfattning om vad LCHF står för, varför tillsatser ska minimeras och vad du helst ska undvika att äta. [...] den perfekta julklappen till 80-talisten som tröttnat på nudlar, frysta pannkakor och köpepizza."
Catharina Grufman, Dalarnas Tidningar

I boken hittar du bland annat dessa tre recept:

Laxbakelse med räkor
Fläskpannkaka
Kryddkakor»Köp boken hos Adlibris
»Köp boken hos Bokus

Betyg 4,8 av 6 röster

Kommentarer och synpunkter


Lägg till en kommentar


Kommentar Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar

Bookmark and Share