Start > LCHF-Faktaböcker > Kommentar om Diabetes? Nej tack! - LCHF-guide och kokbok för dig som inte tål socker och

Diabetes? Nej tack! - LCHF-guide och kokbok för dig som inte tål socker och, kommentarer och synpunkter

Diabetes? Nej tack! - LCHF-guide och kokbok för dig som inte tål socker och

Diabetes? Nej tack! - LCHF-guide och kokbok för dig som inte tål socker ochGoda råd för diabetiker - en guide att hålla i handen och en härlig kokboksdel som passar
Diabetes? Nej tack! är en bok och en kokbok som ger läsaren en praktisk handledning i att komma tillrätta med sina problem som kommer av diabetes. Den passar för dig som har diabetes eller befinner dig i riskzonen för att få sjukdomen. Det finns ett otal böcker om diabetes på marknaden men de flesta låser genom kontraproduktiva råd effektivt fast diabetikern i sin sjukdom utan att denne har en chans att kunna tillfriskna.

Kostråden i Diabetes? Nej tack! bygger på LCHF (Low Carb High Fat, en kost med liten andel kolhydrater och mycket fett ). Då det är kolhydraterna som gör en diabetiker sjuk kan man genom minskning av kolhydraterna med regelmässig framgång behandla sin diabetes. Det finns ännu inte något känt fall där en diabetiker försämrat sitt blodsocker då han gått från den officiella rekommenderade kosten till LCHF. Samtliga diabetiker, vare sig det är typ 1 eller typ 2, får ett lägre och bättre blodsockervärde. Detta gör i sin tur att medicinering och insulininjektioner kan minskas eller uteslutas. Boken ger bl.a. exempel på en kvinna med typ 1-diabetes som efter flera års diabetes nu klarar sig helt utan insulininjektioner. Detta ska enligt skolmedicinen vara omöjligt.

Typ 2-diabetikerna brukar efter ett par dagar kunna dra ned kraftigt på sin medicinering eller sluta helt då de fått ett bra blodsocker.

Diabetiker har under många decennier fått sjukdomsframkallande kostråd genom att det funnits en skräck för fett. Fettet skulle sätta igen artärerna och skapa hjärtinfarkter. Den i skrivande stund senaste studien av bl.a. tidigare ordföranden i American Heart Association, Ronald Krauss, visar att det inte finns något samband mellan intag av mättat fett och hjärtsjukdom. Detta är också vad andra moderna studier visar.

Med den här boken i handen kan läsaren med diabetes ta del av andras experiment och genast påbörja sin resa mot ett, friskare och sannolikt längre liv då risken för långtidskomplikationer minskar. Detta beroende på att blodsockersvängningarna blir marginella och insulinutsöndringarna mindre. För typ 2-dabetikern innebär detta ett smalare liv då kroppen får en chans att bränna fettet på kroppen.

Boken är lättsamt skriven och innehåller också läckra recept med foton tagna av Peo Quick.

Författaren Lars-Erik Litsfeldt har själv typ 2-diabetes och har genom test på sig själv kommit fram till vad som är bäst mat för den som har problem med vikten och blodsockret.»Köp boken hos Bokus
»Köp boken hos AdlibrisKommentarer och synpunkter


Lägg till en kommentar


Kommentar Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar

Bookmark and Share