Start > LCHF-Recept: Halva paprikor med champinjonstuvning

Halva paprikor med champinjonstuvning

Portioner: 2
Källa: Saknas
Halva paprikor med champinjonstuvning
Foto: AnnelieIngredienser:
2 paprikor (gärna av olika färger)
2 hekto skogschampinjoner
2 msk smör
1 tsk finhackad rödlök
2 dl grädde med hög fetthalt
vitpeppar
salt
1,5 tsk vetemjöl (valfritt)


Gör så här
Smält smöret i en kastrull och lägg i löken. Låt fräsa ihop på svag värme i ungefär en minut, medan du skivar svampen i ganska små bitar. Lägg sedan svampen i kastrullen, lägg på lock och låt det puttra på svag värme i ca 6 minuter samtidigt som du rör om då och då.
Pudra sedan mjölet över svampen och rör om så att det blandas ordentligt innan du häller i grädden under omrörning. Låt det nu puttra, fortfarande på svag värme, utan lock i ca 10 minuter. Rör om då och då.
Dela paprikorna på mitten och skär bort kärnorna så att 'skålar' bildas. Salta och peppra stuvningen efter behag, eventuellt kan du också ha i lite mald muskotnöt. Häll sedan stuvningen i paprikaskålarna och servera!

En lättlagad måltid som passar utmärkt till lunch eller som lätt middag.

(Vetemjöl är kanske inte helt ok enligt LCHF, men jag brukar ändå använda det eftersom det är en sådan liten mängd det rör sig om. Självklart kan du utesluta mjölet om du vill, det blir gott ändå men konsistensen blir lite tunnare.)
Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (0)


Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share