Start > LCHF-Recept: Lövbiff i kvadrat

Lövbiff i kvadrat

Portioner: 4
Källa: A change of diet
Visa alla recept för: A change of diet
Lövbiff i kvadrat
Foto: http://achangeofdiet.blogspot.com/Ingredienser:
500g köttfärs
400-500g lövbiff (4-6 skivor)
1 gul lök
1 burk champinjoncréme
salt
peppar
smör att steka i

Gör så här
Smält smöret i en stekpanna. Hacka den gula löken och fräs den lätt i smöret. Sedan bryner du färsen tillsammans med löken och när köttet är brynt så tillsätter du champinjoncrémen och rör ihop. Krydda med salt och peppar efter smak.

Lägg upp de råa lövbiffarna på en bricka och lägg en stor klick köttfärsröra på den ena halvan av biffen för att sedan vika resten av lövbiffen över färsenklicken. Fördela köttfärsröran på dina lövbiffar.

Smält smör i stekpannan och lägg försiktigt ner lövbiffspaketen i stekpannan (man kan fästa lövbiffens ändar med en tandpetare om man så önskar).
Stek 2 minuter på var sida och krydda ytterligare med salt och peppar. Tänk på att vända försiktigt så att du inte låter den goda fyllningen rymma!

Servera tillsammans med en grekisk sallad och vitlökscréme eller något annat som du tycker passar till.

Smaklig måltid!


Ang. champinjoncrémen
Champinjoncrémen hittar du bland konserverna i din matbutik. Den jag använde heter Fammarps champinjoncréme och består endast av champinjoner, smör och salt.Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (0)


Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share