Start > LCHF-Recept: Grilloumisallad

Grilloumisallad

Portioner: 1
Källa: A change of diet
Visa alla recept för: A change of diet
Grilloumisallad
Foto: http://achangeofdiet.blogspot.com/Ingredienser:
1 grilloumi
Citronsaft
Sallad i kruka
Soltorkade tomater
Cocktailtomater
Oliver
Fetaost
Rödlök
Olivolja
Balsamvinäger
Creme fraiche med soltorkade tomater och fetaost

Gör så här
Stek grilloumin (eller halloumi, men grilloumin innehåller färre kolhydrater) i smör. Stänk på lite citronsaft.
Skiva, hacka och skär upp grönsakerna och lägg på en tallrik. Placera grilloumin ovanpå och strö över lite fetaost och lägg en klick smaksatt creme fraiche ovanpå och ringla olivolja samt balsamvinäger över din sallad.
Färdigt! Hur gott som helst och väldigt lite kolhydrater (beroende på hur mycket creme fraiche du tar, såklart!) Mättar bra gör det också :)Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (3)

  2011-07-17 16:30:08

  200 gram ost på en gång är knappast inte nyttigt oavsett kolhydratsinnehåll. Och är fortfarande fel ände att leta kolhydraterna i.
  2 soltorkade tomater är ju lika mycket kolhydrater som 2 ordentliga stora tomater (kolhydraterna försvinner ingenstans när man torkar dem).

  Personligen har jag inga problem att anpassa recept och veta var kolhydratsfällorna ligger. Men uppenbarligen väldigt många som sätter in recept eller ställer frågor om dem har inte det.

  Inget fel på receptet som sådant, det är säkert gott. Men särskilt kolhydratssnålt blir det inte och det beror då alltså inte på mängden cremé fraiche. (nej, med det menas inte heller att det är någon katastrof att äta lite mer kolhydrater ibland eller alltid, men det är bra om det inte blir missvisande för de stora flertalet som inte räknar över vad det faktiskt blir).

  2011-07-15 09:48:49

  Ang. grilloumin så ligger den på 0,7g kolhydrater på 100g till skillnad ifrån halloumin som ligger på 3,5g kolhydrater per 100g.
  I receptet står det "1 grilloumi" och en sådan ostbit ligger på 200g. Dvs att det blir 1,4g kolhydrater kontra 7g kolhydrater.
  Tar man då en ost som ligger så lågt i kolhydratsinnehållet som grilloumi så kan man gott "lyxa till det" med ett stänk balsamvinäger och några soltorkade tomater. Du kan ju låta bli att ta både soltorkade tomater och balsamvinäger om du tycker att det blir för högt kolhydratsinnehåll.

  För övrigt så var där nog 2 soltorkade tomater som jag strimlat och frågan är ju också hur mycket balsamvinäger man egentligen kan ha på en sallad.

  ChangeOfDiet
  2011-07-14 17:39:53

  Ganska rejält med socker i balsamvinäger (därför den är söt) jämfört med vanlig vinäger. Är den "riktig" är det i alla fall inte tillsatt, men de flesta billigare sorterna är det troligen det.
  Tar man bara lite någon gång ibland spelar det säkert ingen större roll, men det spelar nog definitivt större roll kolhydratsmässigt än att välja grilloumi istället för halloumi. Soltorkade tomater är också välkoncentrerade kolhydrater. Osten är nog det som bidrar med minst, ja förutom oliverna och olivoljan då.
  Så huruvida det blir "väldigt lite kolhydrater" har inte så mycket med om man väljer grilloumi eller halloumi eller mängden creme fraiche (hur mycket av det kan man ta egentligen på en sallad?) utan de andra ingredienserna.

  Annars låter det gott.


Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share