Start > LCHF-Recept: Äggsallad

Äggsallad

Portioner:
Källa: Sophie
Visa alla recept för: Sophie
Bild saknas

Har du en bild på detta recept? Lägg till en bild till receptet!


Ingredienser:
10 hårdkokta ägg
1 glas majonnäs (den som vill ha det lite fräschare i smaken kan byta ut en del av majonnäsen mot (grekisk) yoghurt och/eller crème fraîche)
1 gul eller röd lök (den som gillar lök tar lite mer, den som inte gillar lök tar mindre)
salt och peppar efter smak och tycke
(massor) cornichons, så många man gillar alltså
färsk gräslök, dill kan också vara gott

Gör så här
Skär ägg och lök i små tärningar och ge i en bunke. Skär cornichons i lagom tunna/tjocka skivor och blanda ner de i lök/äggröran tillsammans med majonnäs, salt och peppar. Blanda även ner (de färska hackade) kryddorna om du har. I nödfall duger även frysta sådana.

Salladen är godast om den får dra och balansera över natten i kylskåpet ... om den nu händelsevis skulle överleva längre än 15 minuter efter tillagning. Gott till är kallskuret, t ex varmrökt lammfiol, men funkar även fint till grillad (revbensspjäll eller kryddiga grillkorvar passar utmärkt). Eller som som det är som mellanmål. Man kan även blanda i knaperstekta bacontärningar i salladen, eller kasslertärningar, eller skinka. ... Kan helt enkelt varieras in i det oändliga.Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (0)


Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share