Start > LCHF-Recept: Chokladpudding från torpet

Chokladpudding från torpet

Portioner: 4
Källa: Jensa
Visa alla recept för: Jensa
Chokladpudding från torpet
Foto: JensaIngredienser:
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
60 gram kakao
70 gram sukrin+ (notera plustecknet, se beskrivning nedan)
3,5 gelatinblad


Gör så här
Som sötning har jag använt Sukrin+ ("Sukrin plus"). Det är Sukrin med en tillsats av Stevia och tillverkas av norska Funksjonell mat. Är dubbelt så sött som socker. Sötar ni med annan produkt, tänk på att anpassa mängden. Utgå från den sötma som ungefär 140 gram socker ger.

Lägg gelatinbladen i vatten. Blanda kakao och Sukrin+ i en kastrull. Tillsätt lite vatten (gärna varmt) under vispning så att du får en jämn smet utan kakaoklumpar. Vispa sen ner resten av vattnet samt grädden. Koka upp och sjud i 15-20 minuter (titta till samt rör om då och då). Tag kastrullen från värmen, låt svalna något och rör ned gelatinet. Fördela i portionsformar (jag tycker fyra känns lagom). Låt stelna i kylen, det tar en stund...har inte stenkoll, men ett par timmar kanske.

Ät som de är eller med grädde. Personligen är jag svag för ovispad grädde! :)

Jag kan ärligt säga att jag tycker denna chokladpudding är helt suverän, och det är svårt att fatta att det faktiskt är LCHF (om än inte i sin allra striktaste form). Förutom sötningen, så är gelatinet det som gör receptet LCHF-godkänt. I traditionella recept på chokladpudding brukar man använda maizena, vilket ju är späckat med kolhydrater. Gelatin består däremot nästan enbart av protein och är animaliskt. Och - resultatet tycker jag blir precis lika bra som med maizena.Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (1)

    2012-08-16 21:21:00

    Tillägg: har tillagat receptet på nytt och min slutsats är att ett par timmar är i minsta laget för att puddingarna ska stelna tillräckligt. Och för att förstärka stelnandeeffekten avrundar jag nog antalet gelatinblad till fyra stycken, nästa gång.

    Vidare kan man, om man är mer mjölkchokladmänniska än mörkchoklad-dito, prova att minska mängden kakao...

    Jensa

Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share