Start > LCHF-Recept: Yoghurtbröd UTAN ägg

Yoghurtbröd UTAN ägg

Portioner: ca 20
Källa: LCHFbyAM.se
Visa alla recept för: LCHFbyAM.se
Yoghurtbröd UTAN ägg
Foto: LCHF by AMIngredienser:
4 ½ dl turkisk yoghurt
1 tsk honung

5 dl mandelmjöl
2 dl torkade gojibär
1 dl hela linfrön
1 dl krossade linfrön
1 dl melonkärnor
1 dl pumpakärnor
2 dl grovt hackad valnöt
1 msk fiberhusk
1½ tsk salt
2 tsk bikarbonat

Gör så här
Ugn 175 grader

Blanda först yoghurten och honungen i en stor bunke.
Blanda de torra ingredienserna separat i en annan bunke och blanda.
Blanda ner de torra ingredienserna i yoghurtblandningen och blanda väl. Låt stå en liten stund medan ni tar fram ett stort bläck med smörpapper. Om ni har ett som är "fett", alltså som inte behöver smöras eller oljas in så naturligtvis behöver ni inte det. Men har ni papper som är torrt så olja gärna in papperet med rapsolja eller dylikt så brödet inte fastnar.
Klappa ut brödet med hjälp av blöta händer jämt ut i bläcket. Min smet räckte inte ut till kanterna och jag klappade ut det kanske 1 cm tjockt. Rekommenderar inte att göra det tunnare. Kanske om man vill pröva att göra det till ett hårdare bröd?

In i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills det är gyllenbrunt.

Låt svalna och skär sedan upp det.

Smaklig måltid!

Om ni gör detta bröd så hör gärna av er hur det funkade och smakade!!Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (9)

  2019-09-08 19:01:10

  Fantastiskt recept (utan b?ren; beh?vdes inte)! Tack!

  Irene
  2013-01-11 20:25:58

  Erik: Åh vad roligt att höra! :) Glad att ni tyckte om det och det är bra att ni ändrar till ert tycke.

  LCHF by AM
  2012-12-27 11:08:12

  Har bakat detta 3ggr nu. Bästa LCHF-brödet vi provat här hemma. Efter första baket ändrade jag lite saker: skippar gojibär (vilket drar ner kolhydratmängden en del), skippar melonkärnor (kunde inte få tag i några), ändrade mängden salt och bikarbonat till 1tsk av varje, körde i 1 tsk brödkryddor. Funkar väldigt bra som frukostbröd med ost och skinka, eller att ha lite julskinka på. Tack för receptet.

  Erik
  2012-12-12 23:05:07

  Tack för receptet!

  Sofia
  2012-11-24 22:37:52

  Räknade ut själv att det blir cirka 3 gr kolhydrater per bit om man bara räknar bären. Så om man vill ha strikt lchf bröd tar man bort dom och ersätter med lingon eller frön. Tränar man eller inte kör strikt lchf kan man ta med dom då de faktiskt innehåller annat än bara "onda" kolhydrater. Släpp det o gå vidare :) Ha ett härligt lchf liv!

  LCHF by AM
  2012-11-22 21:12:24

  Även om det så vore bara 10 gram gojibär per bit så skulle de alltså ge 7 gram kolhydrater bara från bären, alltså övriga ingredienser helt oräknade (vilka är ganska kolhydratrika de med). Vet dock inte vad de väger, men poängen är att det är ungefär lika mycket kolhydrater i torkade gojibär som i vetemjöl, eller 70% så mycket som i rent socker.

  Förresten kanske skulle skrivit 24 bitar än 20 om det var det du fick ut.

  Vore det fortfarande lchf men "individuellt" om man tillsatte 1.5 tsk socker per bit också? Om man även krossade i en multivitamin tablett skulle det göra skillnaden?

  Torkade bär/frukt hör helt enkelt inte "in" - och 2 dl blir mycket och inte "lite smaksättning" som t ex honungen i receptet.

  2012-11-20 22:25:57

  Jag fick ut 24 bitar på detta bröd så mängden gojibär/bit är inte så stor:) Sedan är gojibär fulla med nyttiga ämnen men det går jättebra att ta bort dom. Ersätt med lite mer frön bara, eller frysta lingon... beror helt på vilken nivå LCHF man kör också. Allt är individuellt
  Vörtmix kan man göra själv och då sjunker mängden avsevärt :)

  LCHF by AM
  2012-11-20 22:17:07

  Det är svårt att göra lågkolhydratiga vörtbröd, vörtmix har massvis med kolhydrater.
  Lingon är nog mycket bättre än gojibär, mycket kolhydrater i gojibär i alla fall om de inte är torkade. 2 dl torkade bär av någon sort blir massvis med kolhydrater. (för gojibär ligger det på ca 68 gram kolhydrater per 100 gram, vet dock inte säkert hur mycket 2 dl väger, men en liten påse från risenta är 80 gram och ser inte ut att vara några 2 dl)

  2012-11-20 22:05:03

  Ska försöka göra detta i brödform och då som vörtbröd!
  Senaste jag gjorde var lingonbröd, bytte då bara ut gojibären till frysta lingon som jag först rörde ner i yoghurten.
  Hoppas ni kommer gilla detta bröd! :)

  LCHF by AM

Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share