Start > LCHF-Recept: Supersnabb snickers

Supersnabb snickers

Portioner: Valfri beroende på storlek och form
Källa: Linnéa
Visa alla recept för: Linnéa
Supersnabb snickers
Foto: LinnéaIngredienser:
100g 70% choklad
2 msk ekologiskt jordnötssmör
½ dl jordnötter

Gör så här
För att till snickersen (i det här fallet snickersrutor) snyggast så letade gärna fram ett rektangulärt fat med kanter eller någon slags form. Annars kan man hälla direkt på bakplåtspappret på en plåt också om man vill!

1. Leta fram någon slags form

2. Skär till bakplåtspappret så det passar i formen och lägg i.

3. Smält hälften av chokladen i en skål lr liknande i micron. Häll ut chokladen på bakplåtspappret och jämna till med en slickepott.

4. Ställ formen ståendes stabilt i frysen medans du hackar jordnötterna.

5. Ta fram formen och bred på jordnötssmöret så jämnt som du kan.

6. Smula över jordnötterna på jordnötssmöret och ställ in i frysen en stund till.

7. Smält resten av chokladen och häll och bred på och in igen en stund i frysen.

8. Ta fram formen med chokladen och ta loss den från formen med bakplåtspappret kvar så det blir enklare att skära.

9. Skär med stor kniv så stora bitar du vill ha :)

Jag gjorde 28 bitar som blev 30 kcal per bit ;)Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (7)

  2014-11-16 12:51:29

  Tråkigt med så mga negativa kommentarer onödigt! Ni som inte är ute ef göra eget godis behöver inte ens gå in på sidan. Man gör vad man själv vill och jag är jätteglad för detta recept! Tack ska bli gott att ngngång få mumsa i sig när lusten kallar bättre än en vanlig snickers ialf!

  Elin
  2014-03-04 14:42:10

  Måste tillägga att det är stor skillnad på morot och t.ex. mörk choklad dock. Tror det är få som riskerar att bli sötsugna av morot. Däremot kan jag tänka mig att mörk choklad kan leda till sötsug, speciellt med 70% kakaohalt. 85% och speciellt 90% brukar i regel vara svårt att överäta eller få sötsug av. (Mina personliga erfarenheter förstås).

  Rebecka
  2014-03-03 16:03:06

  Peter, alla äter inte strikt. Det finns LCHFare som av olika anledningar äter mer liberalt. Dessutom är nötter och mörk choklad ett bra val även för de som äter strikt under enstaka tillfällen. För övrigt trött på höra att jordnöt inte är en nöt, det spelar för fan ingen roll. Det är kolhydrater som räknas PER DAG. 5 g per 100 g livsmedel kan vara en bra vägledning för nybörjare och de som behöver äta strikt. För oss som hållit på ett tag inser att det handlar om 5% kolhydrater av dagsintaget snarare än 5 g per 100 g livsmedel. Jag äter t.ex. morötter som innehåller med än 5 g kolhydrater per 100 g men jag har inga problem att hålla mitt dagsintag av kolhydrater på 5% (10-20 g kolhydrater).

  Rebecka
  2014-02-21 22:26:56

  Lotta och Peter: Denna sajt innehåller inte bara recept för folk som äter strikt lchf utan även för de liberala. Jag trodde det framgick ganska tydligt. Bara för att ett livsmedel innehåller mer än 5 % kolhydrater betyder det inte att man inte får äta det, eller att ens lchf-diet sabbas. Allt handlar om mängder.

  Förhoppningsvis kan var och en använda sin hjärna och tänka själv och förstå att kilovis med jordnötter inte är det bästa, men att några stycken går bra om man nu saknar godis.
  Det finns något som heter fakir-lchf också, där man helt nollat kolhydratsintaget. Vi kanske ska anpassa sidan efter dem till och med?!

  Trött jag blir.

  EF
  2014-02-21 12:52:30

  Det är väl upp till var och en att sätta sina LCHF-gränser. Inte alla vill vara i ketos och inte alla vill äta 'gränsprodukter', som nötter, rotfrukter och mörk choklad. Jag är glad och tacksam för alla recept, som postas, så får jag välja...

  Tanja
  2014-02-19 15:14:15

  Håller med Peter. Varför finns det så många recept på denna sidan som inte är LCHF? Det är ju till att lura människor som inte är medvetna? Aningen irriterande.

  Lotta
  2014-02-18 08:26:33

  Jordnötter är väl ingen lämplig LCHF diet,
  dels är det inte nötter och dels innehåller de mycket kolhydrater även 70% choklad innehåller för mycket
  kolhydrater.

  Peter Andersson

Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share