Start > LCHF-Recept: Vit chokladpannacotta med hjortrontopping & whiskymandelpinnar

Vit chokladpannacotta med hjortrontopping & whiskymandelpinnar

Portioner: 6
Källa: Dr Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg
Visa alla recept för: Dr Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg
Vit chokladpannacotta med hjortrontopping & whiskymandelpinnar
Ingredienser:
25 gram smör
5 dl vispgrädde
50 gram vit kvalitetschoklad
3 gelatinblad
25+25 gram mörk kvalitetschoklad 70 %
1 dl mandel
2 tsk whisky
Eventuellt ½ tsk strösocker
6 msk hjortron


Gör så här
Smält den mörka chokladen i vattenbad eller mikro och ställ den sedan åt sidan för att svalna. Hacka mandeln riktigt fint. Droppa över och krama in whisky i mandelhacket. Torrosta mandeln i het panna och se till att den inte bränner. Låt svalna. Tillsätt eventuellt socker - som i så fall säkerställer att finishen ger en mer hård karaktär åt pinnarna.

Använd hälften av den mörka chokladen i följande moment: Ringla eller spritsa "pinnar" av (den avsvalnade och därmed tjocka) chokladen i den rostade whiskymandeln. Rulla försiktigt så att chokladen får mandel runtom. Kyl.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Smält smör och häll över grädde. Koka stilla i fem minuter så att grädden reducerar en aning. Ta kastrullen från plattan och tillsätt den vita chokladen bruten i mindre bitar. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta ett och ett under omrörning.

Häll ca 1 dl av pannacottasmeten i annat kärl och blanda med resterande smält mörk choklad. Rör så att vit och mörk choklad blandar sig ordentligt och tillsätt ca ½ dl av den rostade mandeln. Fördela den mörka chokladmandelpannacottan i sex stycken vackra glas eller portionsskålar. Häll den vita pannacottan över och låt kyla minst två timmar. Toppa glasen med hjortron och whiskymandelpinnar inför servering.

Strösocker ingår normalt inte alls i LCHF-sammanhang. En del friska normalviktiga personer är mer tillåtande än andra, och till fest vill somliga tillåta sig avsteg. Den som lever strikt sockerfritt kan gott och väl hoppa över det söta, alternativt använda sockerersättning.Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet

Betyg 5,0 av 1 rösterKommentarer (5)

  2015-06-20 14:00:54

  Detta är ej lchf

  Marleen
  2012-02-14 13:37:42

  Detta är ju ett recept till 4-5 personer, och man använder 50 gram vit choklad vilket betyder att man får i sig mellan 10-12,5 gram vit choklad. I min värld så äter man inte pannacotta varje dag utan när det är fest, då tycker jag att man kan unna sig dessa få få få kolhydrater som finns i detta recept. Men är det så att man absolut vill slippa den vita chokladen så byt ut den mot mörk, eller ät den vita chokladen och hoppa över tillbehören. Samma sak med alkoholen, man använder 2 tsk till hela receptet, alltså 4-5 pers. Alkoholen kommer ju ha dunstat innan den når kroppen, och det står ju under receptet att man kan utesluta sockret för de som verkligen vill undvika "onödiga" kolhydrater. Jag ser verkligen inte problemet i detta recept som de ovanför och jag tycker det är bra!

  Soet
  Betyg:  52012-01-05 09:38:05

  Underbart gott, men inte LCHF. De kommer göras fler gånger.

  Evelina
  2011-09-16 11:02:18

  detta verkar inte vara lchf ..

  2010-10-16 19:44:41

  Hur kan det här vara LCHF-ok?? Socker, alkohol o VIT CHOKLAD!??? Finns det vit choklad som är LCHF-ok??

  Guppi

Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share