Start > LCHF-Recept: Grönsaks kompott

Grönsaks kompott

Portioner: 6
Källa: Elisabeth
Visa alla recept för: Elisabeth
Grönsaks kompott
Ingredienser:
Paprika
Gul lök
Vitlök
Körsbärstomat
Morötter
Broccoli (färsk)
Blomkål (färsk)
Zuccini eller äggplanta
Smör
Olja
Vatten
Salt
Peppar
Persillade (Santa Maria)
Riven fet ost

Gör så här
En fantastiskt god grönsakslåda som äts med valfritt tillbehör. Tycker det passar med kött eller köttfärsbiffar.

Ta fram en stor form och klicka i rejält med äkta smör. Häll över lite vatten så det täcker botten, hjälper morötterna att kokas mjuka.

Hacka alla grönsakerna i bitar du föredrar. Krydda med salt, lite peppar och persillade. (Santa Marias innehåller inga tillsatser) Hacka vitlök och strö över. Avsluta med att ringla över föredragen olja, jag använder olivolja för en mer framträdande smak.

In i ugnen ca 40 min. Ta sedan ut formen och strö över fet riven ost, ganska rikligt för krämigheten. In i ugnen igen ca 15-20 min beroende på ugn. Det är klart när morötterna är mjuka, kolla med sticka! Är du rädd för kolhydrater kan du naturligtvis byta ut morötterna mot någon annan grönsak.

Njuts till kött, biffar eller lax! Så himmelens gott! Smaklig måltid!Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet

Betyg 4,0 av 1 rösterKommentarer (2)

  2012-08-29 19:27:16

  Mycket gott! Hade i lite vitkål också. Morötterna skar jag i mindre bitar så de skulle bli mjuka samtidigt som de andra grönsakerna.
  Tack för ett gott recept.

  Eva
  Betyg:  42012-03-24 22:05:15

  Gjorde som du skrev, men efter 40 minuter i ugnen var grönsakerna fortfarande råa! Är du säker på att man inte ska sätta på ugnen först? ;)

  Skämt åsido, körde på 200 grader och det funkade bra. Zuccinin kunde gott ha varit inne lite kortare tid, men morötterna behövde tiden, så ev. kan man kanske koka morötterna i vatten några minuter innan om man lägger ner dem i formen om man vill ha dem lite mjukare.

  Mycket gott måste jag säga!

  Peter

Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share