Start > LCHF-Recept: Ljuvlig thaigryta

Ljuvlig thaigryta

Portioner: 4-6
Källa: xJURGHx
Visa alla recept för: xJURGHx
Bild saknas

Har du en bild på detta recept? Lägg till en bild till receptet!


Ingredienser:
Olivolja
paneng-curry
1 kg Kyckling eller entrecote
1 burk kokosmjölk.
2 dl vispgrädde
bambuskott
minimajs
broccoli
2 dl olivolja

Gör så här
Häll på ett par dl olivolja i en wokpanna och släng på paneng-curry-pasta och låt det fräsa ihop (Jag tog närmare en dl pasta, tag mindre om du inte gillar starkt).
Släng ner ett kg strimlad kyckling och stek den i curry/oljan. (Vill du lyxa till det så använd med entrecote, oslagbart).
Häll på en burk kokosmjölk och låt det puttra ett bra tag. Efter en del vätska kokat bort så häll på vispgrädden (går ju ta mer kokosmjölk istället om man vill ha mer av den smaken, men jag vill ha mer fett)
Släng sen på lite broccoli, bambuskott och minimajs på burk som alla har ganska låga kolhydratsinnehåll och låt det puttra ett tag till. (Går att ha vilka grönsaker som helst som du gillar).
HELVETE så gott och så enkelt egentligen. Själva såsen är en smakbärare i hela anrättningen är bara paneng-curry och kokosmjölk. Sen är det bara att slänga i favoritkött och favoritgrönsaker helt enkelt.Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet

Betyg 4,0 av 1 rösterKommentarer (4)

  2012-05-11 12:55:53

  Är det färdig paneng-krydda som du köpt i affären som du använt här eller har du gjort egen? Om det är egen är jag mkt intresserad av receptet! :)

  Maria
  2011-07-31 17:44:19

  Martin - minimajs är väldigt kolhydratsnålt. vanlig majs är det inte. Men visst är det fortfarande ett spannmål, men det finns mycket mer tveksamma ingredienser än minimajs i recept på den här sidan.

  Skulle nog mer oroa mig för en stor mängd upphettad olja i så fall i det här receptet om man är lagd åt att oroa sig för ingredienser.

  J
  2011-07-31 09:13:37

  majs???

  Martin
  Betyg:  42010-05-28 20:56:02

  Gott & snabblagat!

  Storjangen

Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share