Start > LCHF-Recept: Formbröd

Formbröd

Portioner: 20 skivor
Källa: Ulla-Maj
Visa alla recept för: Ulla-Maj
Formbröd
Ingredienser:
1 dl sesamfrö
1 dl kokosflingor
1 dl krossat linfrö
1/2 dl kruskakli
1 msk vetemjöl
2 msk grovhackade nötter (ta det du har), tog paranötter
2 tsk bakpulver
1/2-1 tsk mineralsalt
1/2 tsk krossad kummin
2 msk riven parmesan
2 dl kesella
3 ägg
smör + sesamfrö eller kokosflingor till formen

Gör så här
- Jag malde först sesamfröna i min elektriska kaffekvarn (några sekunder räckte för att det skulle bli mjöl), 1/2 dl åt gången och gjorde sen på samma sätt med kokosflingorna. Det gick alldeles utmärkt!
- Rev sen parmesanosten och tillsatte alla andra torra ingredienser i en bunke inklusive de grovt hackade nötterna. Blandade allt tillsammans ordentligt.
- Så vispade jag tre ägg till en ljus tjock äggmassa.
- Därefter vände jag försiktigt ned "frömjölet" i äggsmeten och gjorde sist likadant med kesellan (som i mitt fall var hälften kvarg + hälften turkisk yoghurt, vilket också fungerade utmärkt).
- Till slut var det dags att hälla ut den relativt lösa smeten i en väl smord teflonform "bröad" med sesamfrön, in mitt i ugnen på medelvärme, 175 gr i ca 30-35 min tills brödkakan fått en fin ljusbrun yta.
- Lät brödet svalna under duk.Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (2)

  2011-03-13 18:29:23

  Kokosen gör att brödet bli lite "vattningt", så jag hade inne brödet i 5-7 min längre så att det inte skulle kännas degigt. Bytte ut vetemjölet mot fiberhusk, nötterna mot solroskärnor och kummin mot kardemumma och ingefära. Gott blev det, och plus för att det inte behöver vara i ugnen så länge. 4 plus från mig :)

  Sara
  2010-09-20 10:44:15

  jag är intresserad av hur mkt kollisar det kan tänkas vara av brödet om man skär typ 1cm (kanske lite tunnare) skivor av brödet?

  jag är kass på att räkna ut det....

  Marie

Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share