Start > LCHF-Recept: Marängtårta

Marängtårta

Portioner: 12-15
Källa: Mia-majsan
Visa alla recept för: Mia-majsan
Bild saknas

Har du en bild på detta recept? Lägg till en bild till receptet!


Ingredienser:
Bottnar

6 äggvitor
2 dl hasselnötter
2 dl mandel
2 dl kokos
1/2 msk kakao

Fyllning

5-6 dl vispgrädde
2 dl färska eller frysta blåbär
1dl sukrin mellis

Garnering

Minst 70% choklad c1 150 gram
(Blåbär)

Gör så här
Börja med att hacka mandel och nötter var för sig. Vispa sedan äggvitorna två och två till hård maräng. Gör en i taget. En smaksätter du med nötter en med mandel den tredje med kokos och kakao. Rör försiktigt ner i marängen så den förblir hård.

Klicka ut en maräng på bakplåtspapper som du ritat en cirkel på (tog en mattallrik) ska vara ca 1/2 cm tjock marängen. Gräddade mitt i ugnen ca 1½ timme på 150 grader. Lossa försiktigt marängen från bakplåtspapperet medans den är varm. Annars sitter den som berg. Marängen ska vara riktigt hård. Jag gjorde en per dag så jag lossade den från bakplåtspapperet la den upp och ner , stängde av ugnen och lät den stå tills nästa dag. Går ju att göra snabbare :)

Gör samma med de andra två.

När alla 3 marängerna är klara och kallnat vispa 4 dl av grädden smaksätt med sukrin och rör sen ner blåbären. Lägg detta som fyllning mellan bottnarna jag tog kokosbotten i mitten.

Vispa 1-2 dl grädde och täck hela tårtan. Låt stå i kylskåp minst 5-6 timmar gärna över natten så bottnarna mjuknar.

Under tiden smält chokladen häll ut på bakplåtspapper i tunt lager men inte för tunt, skär i rutor medans chokladen fortfarande är halvmjuk. Lyft sen upp och lägg i kylen kan ligga på varandra de kladdar inte ihop.

Precis innan servering lägg chokladrutor runt kanten på tårtan. Det som blev över, bröt jag i mindre bitar och strödde på tårtan. Har du färska blåbär strö gärna det också på tårtan. (frysta blir nog för blöta)

Givetvis kan man göra detta med bara endera nötter, mandel eller kokos. Tyckte bara det var kul att göra olika.

Eftersom jag gjorde en botten per dag så lät jag dem bara ligga på ett fat med bakplåtspapper mellan innan jag skulle använda dem.


Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (0)


Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share