Start > LCHF-Recept: Fläsk, korv och lök i ugn

Fläsk, korv och lök i ugn

Portioner:
Källa: Saknas
Bild saknas

Har du en bild på detta recept? Lägg till en bild till receptet!


Ingredienser:
Stekfläsk
Chorizo
Lök

Ägg

Kvantitet väljer man efter smak och behov.


Gör så här
Sätt ugnen på ca 225 grader. Koka exempelvis ägg medan ugnen värms upp.

Lägg tre skivor stekfläsk ett par centimeters mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Strimla en halv lök och lägg ut det mellan fläsket. Dela korven på längden, stick hål på skinnet och lägg skinnsidan neråt bredvid fläsket.

Låt stå i ugnen i ca 15-16 minuter. Det beror helt på hur hårt stekt man vill ha det. Så börja förslagsvis med 200 grader om du inte gillar knaperstekt.

Krydda exempelvis med svartpeppar, kanske lite tabasco.

Löken kommer att stekas i fettet från fläsket. Låt det vara lite mellanrum så går det fortare.

Jag vet att det inte är något fancy med detta recept. Bild saknas exempelvis, men texten kan alltid editeras och kommer troligtvis att bli uppdaterad.

Tänk på att bacon blir klara i ugnen på ca sju-åtta minuter. Jag föredrar fläsk eftersom det är lite rejälare. Och det går utmärkt att frysa in och ta fram kvällen innan.

Det är lite oortodoxt att steka korv i ugnen kanske, men det går utmärkt. Sen blir det ingen stekpanna att diska heller.

Ägg kokar jag i äggkokare medan ugnen värms upp. Det är lite svårt att skala de ibland, så jag låter de svalna i kallt vatten innan jag skalar de.Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (0)


Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share