Start > LCHF-Receptböcker

LCHF-Receptböcker

Baka med LCHF: Klassiska bakverk till fika och fest utan socker och gluten

Baka med LCHF: Klassiska bakverk till fika och fest utan socker och glutenGott till kaffe och kalas med LCHF

Fler och fler människor upptäcker fördelarna med att äta enligt LCHF-modellen - naturlig mat med mindre kolhydrater och lite mer fett. Att trolla fram utsökta middagar är sällan ett problem, men när det bjuds på fika eller kalas har alternativen till traditionella bakverk lyst med sin frånvaro. Med den här boken blir det ändring på det. Här finns 40 recept på såväl traditionella svenska klassiker som nyare spännande bakverk - alla innehåller de ytterst få kolhydrater och är bakade helt utan socker och mjöl.


I boken hittar du bland annat dessa femrecept:

Hallonmoussetårta
Cupcake - choklad
Semlor
Kärleksmums
Kladdkaka

Bakglädje med LCHF

Bakglädje med LCHFDen första kakboken med LCHF-recept
Annika Rogneby, författare till boken, har levt med LCHF (en kost med låg andel kolhydrater och hög andel fett) i tre år. Hon har mått mycket bra av denna kost men har saknat att baka och känna doften av nygräddade kakor. Därför bestämde hon sig för att skapa recept som tillåter bakning med nyttiga ingredienser och som innehåller lite kolhydrater. Recepten som finns i denna bok är helt utan socker och mjöl.

Recept från boken: Bakglädje med LCHF


Bakglädje till vardags och fest : baka med LCHF utan socker och mjöl

Bakglädje till vardags och fest : baka med LCHF utan socker och mjölNär Annika Rognebys debutbok, Bakglädje med LCHF, kom ut, blev gensvaret från läsarna fantastiskt positivt. Boken har hittills sålt i 18 000 exemplar, och Annika förstod snabbt vilket stort behov det finns av vällagade recept med LCHF-inriktning. Inspirerad av läsarnas tips och tankar har hon nu skapat fler härliga recept och samlat dem i .I boken hittar du bland annat dessa tre recept:

Frallor
Semlor
Brownies

Dags att bli smal! LCHF på mitt sätt

Dags att bli smal! LCHF på mitt sättDags att bli smal! är dels en medryckande bok om Katrins personliga resa, där hon gick ner 33 kilo med hjälp av LCHF, dels en praktisk bok om bantning med enkla recept och smarta veckoscheman, som läsaren kan följa för att själv gå ner i vikt och bli smalare.

Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok

Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-KokbokRecepten är gjorda på naturliga råvaror som är lätta att hitta i din vanliga butik! Airam, alias Maria Höglund, har själv levt efter LCHF-konceptet i flera år. Maria är sjuksköterska med ett förflutet som kock. Maria lagar god LCHF-mat till sin familj varenda dag.

Recept från boken: Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok

Dr Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg

Dr Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helgBjud in till fest!
Airam och Annika dukar upp till jul, påsk, bröllop, nyår, dop, grillparty utomhus och ungdomsfest. I boken får du inspiration till dukningar och maträtter. Annika berättar om varför LCHF-kosten är så bra för dig och din hälsa. Det är bra om man kan följa kosten även till fest. Airam har fyllt boken med läckra recept. Du får tips om hur du klarar av lite mer komplicerade rätter, som du kanske inte tidigare vågat dig på. Lätt att laga och ändå delikat.

LCHF-metoden
LCHF (Low Carb High Fat = låg andel kolhydrater, hög andel fett) är en metod för att genom kosten få bättre hälsa och normalisera sin vikt.

I början av 2009 lanserades boken Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok som lär ut grunderna. Här kommer den spännande fortsättningen.

Recept från boken: Dr Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg

Ferry food

Ferry foodOS-guldmedaljören Björn Ferry la om sin kost från att ha ätit mycket kolhydrater till en kost som är baserad på protein, fett och mycket grönsaker, den så kallade LCHF-dieten. Och i OS 2010 stod han överst på prispallen och fick ta emot guldmedaljen i skidskytte. Här berättar han med stor entusiasm hur han genom att förändra sin kost också förändrade sitt liv och nu vill han gärna motivera och inspirera andra att göra detsamma, oavsett vilka mål man har med sin träning. Tillsammans med kostexperten Cathrine Schück har han tagit fram härligt inspirerande recept för frukost, lunch och middag.

I boken hittar du bland annat dessa fem recept:

Västerbottenchips
Omelett med tacofyllning
Pytt på renskav
Björns laxlåda
Lättlagad kycklinggryta med grönsaker och bär

Frisk med LCHF - 100 recept med riktig mat

Frisk med LCHF - 100 recept med riktig matEnligt en undersökning våren 2011, utförd av Demoskop, uppgav 23 procent av svenska folket att de helt eller delvis följde kostråden som är förknippade med LCHF (lite kolhydrater och mycket animaliskt fett).

Hundratusentals svenskar har fått en bättre vardag, fri från besvär och sjukdomar, genom att lägga om sin kosthållning till LCHF.

Frisk med LCHF : luncher och smårätter

Frisk med LCHF : luncher och smårätterFemtio kolhydratsnåla smårätter - utan gluten, socker och jäst

Frukost, lunch och andra mindre måltider kan vara svåra att variera när du äter lågkolhydratkost. Att avstå från bröd tycker många är det svåraste. Här är lösningen!

Femtio nya, läckra och nyttiga recept på rätter där bröd, kex, våfflor, pajer, soppor, hamburgare, sallader, kycklingnuggets, pizza ingår.

Från mitt kök - färdkost på vägen från 137 kg av Anna J D Jacobsson

Från mitt kök - färdkost på vägen från 137 kgEtt år efter att Anna J.D. Jacobsson kom ut med sin första bok, Vägen från 137 kg, kommer nu hennes kokbok som så många frågat efter på hennes mycket välbesökta blogg. Där delar hon med sig av sina erfarenheter om livsstil och hälsa och visar i ord och bild hur lätt det kan vara om man bara vet vad man måste äta för att gå ner i vikt och sedan hålla vikten. I den här kokboken presenterar hon på över hundra sidor sin kost med många inte tidigare visade recept. De härliga bilderna kommer alla från Annas kamera!

FRÅN MITT KÖK - färdkost på vägen från 137 kg Titeln säger allt. Med varm hand bjuder Anna oss den mat hon själv gått ner 60 kg på - och hon fortsätter sin resa!

Här finner du många recept med fokus på gott, snabbt, näringsrikt, enkelt och naturligt. Att Anna är ung och lever med man och barn i en aktiv familj speglar sig i hennes val. Det får gärna gå fort men det måste vara både gott och nyttigt - vardag och fest får här sin släng av sleven.

Kostdoktorn, Andreas Eenfeldt, har bidragit med fakta om fett och LCHF och även skrivit förordet. En färgstark Anna bjuder på sin färdkost längs vägen från 137 kg!

Recept från boken: Från mitt kök - färdkost på vägen från 137 kg

GI gourmet : viktminskning för dig som älskar god mat

GI gourmet : viktminskning för dig som älskar god matDuka upp till fredagsmys, bjud kärestan på intim supé, festa loss med kompisarna, lyxa till det med långfrukost, ordna familjeträff med lunchpicnic, samla släkten till sommarbuffé det finns många tillfällen att njuta av festlig och GI-rätt mat!

Det finns 50 recept som är LCHF-recept. De övriga recept kan bli det om man minskar mängden eller byter ut något kolhydratrikt.

Kokbok GI-Noll! Hälsokosten som retar alla läkare av Sten Sture Skaldeman

Kokbok GI-Noll! Hälsokosten som retar alla läkareI denna revolutionerande kokbok visar Sten Sture Skaldeman att det kan vara en härlig upplevelse att äta sig frisk, smal och stark. Han har ätit bort allvarliga sjukdomar och 65 kilo fett genom att äta rätt. Nu får du tillgång till hans unika hälsorecept!

Författaren har hjälpt tusentals människor att äta sig till hälsa. Receptet är okomplicerat: välj naturlig och oprocessad mat, var inte rädd för fett, undvik kolhydrater och laga allt från grunden.

Så glöm allt som har med piller och kosttillskott att göra. Ät dig frisk och osårbar på näringstät, naturlig och obehandlad mat. Då får du tillbaka den hälsa och den vitalitet som du glömt att du en gång hade.

"Vad vi äter är viktigt för hälsa och sjukdom. Många med depression, ångest och sömnbesvär har nytta av att sluta med socker, minska intaget av kolhydrater och inte äta för lite fett." Bo H Jonsson, med.dr., överläkare.

Recept från boken: Kokbok GI-Noll! Hälsokosten som retar alla läkare

Laga gott med lite kolhydrater : Få kolhydrater - men goda av Anouska Jones

Laga gott med lite kolhydrater : Få kolhydrater - men godaBörja redan i dag äta kolhydratfattig mat! De här läckra, lättlagade recepten innehåller få kolhydrater - men mycket matglädje och smak. De är omsorgsfullt utprovade i våra testkök, tillfredsställer alla smakriktningar och erbjuder kolhydratfattiga alternativ för alla tillfällen.LCHF för familjen: Den goda vägen till mätta och friska barn

LCHF för familjen: Den goda vägen till mätta och friska barnFrån falukorv till barnkalas med LCHF

Med rätt mat blir dina barn mätta, nöjda och glada. De håller sig sunda och har lagom mycket energi, bra koncentrationsförmåga och ett jämnt humör. Och i förlängningen slipper de våra välfärdssjukdomar.

Allt fler upptäcker fördelarna med att minska sitt kolhydratintag och i stället äta lite mer fett. Tjock blir smal, sjuk blir frisk. Men, är LCHF även okej för våra barn?

LCHF för hela familjen : riktig mat ger nöjda barn

LCHF för hela familjen : riktig mat ger nöjda barnBra mat ger nöjda barn, tonåringar och föräldrar.

Mat är en del av livet. Kosten påverkar humör, hälsa, koncentration, sömn och energi. Den här boken ger tips, idéer och inspiration till bra och enkel vardagsmat. Vardagsmat som ger barn, ungdomar och vuxna den energi och näring de behöver. Boken innehåller över 100 recept som alla i familjen kan äta och njuta av, alltifrån den första smakportionen för spädbarn till tonåringar och föräldrar.

LCHF för kvinnor

LCHF för kvinnorDen goda vägen till hälsa och viktminskning!

Vill du gå ner i vikt, må bättre och orka mer? LCHF handlar om att äta kost med mycket naturliga fetter och ett lågt kolhydratintag. När vi drar ner på kolhydraterna och ökar på fettet håller vi oss mätta längre samtidigt som kroppens fettförbränning ökar.
I boken hittar du bland annat dessa femrecept:

Blomkålsrösti
Blåbärspaj
Pannkakstårta
Räkröra serverad i avokado
Ugnsbakad fetaost med lök och chiliflakes

LCHF för seniorer

LCHF för seniorerDen här boken innehåller lättlagade recept för dig som vill ha ordentlig mat med mycket näring, som gör dig gott och ser till att du mår så bra som möjligt.

Ofta beror de s.k. välfärdssjukdomarna, som åldersdiabetes eller högt blodtryck, på felaktig kost. Både Annika och Birgitta har tidigare haft problem med hälsan. Men mycket tack vare att de lagt om kosthållningen har de kunnat gå ned till normalvikt och blivit fria från exempelvis fibromyalgi, IBS (tarmkatarr), utmattningsdepression och sömnstörningar. Prova du också att både äta gott och må så bra som det bara går!


I boken hittar du bland annat dessa tre recept:

Laxbakelse med räkor
Fläskpannkaka
Kryddkakor

LCHF för tjejer: supermaten på medelhavsvis

LCHF för tjejer: supermaten på medelhavsvisNu kan vi i en nyskriven kokbok och faktabok förena det bästa från två världar!
Medelhavskosten med dess rika innehåll av kött, fisk och olivolja möter LCHF, den nordiska varianten av stenålderskost.

Boken är fotograferad på vackra Mallorca och Medelhavet är ständigt närvarande mellan sidorna. Recepten (ca 70) är skapade av erfarna och skickliga kocken Cathrine Schück. Den inledande faktadelen om LCHF är skriven av Lars-Erik Litsfeldt och innehåller också korta berättelser från kvinnor om hur deras liv har förbättras med hjälp av LCHF-kosten.

I boken hittar du bland annat dessa sex recept:

Sallad på endive, roquefort och valnötter med basilikadressing
Lars krämiga fisksoppa Fisksoppa med grönsaker, aïoli och parmesan
Mustig lammgryta med grönsaker och mandel
"Myntade" ärtor med fetaost
Ugnsrostade grönsaker
Den ljuvligaste chokladmoussen

LCHF för vegetarianer

LCHF för vegetarianerDet här är en kokbok för vegetarianer som äter LCHF eller är nyfika på sådan kost.
Katarina och Pauline, författarna till boken, äter LCHF-kost sedan många år och är bland annat aktiva vid den stora LCHF-sajten Kolhydrater i Fokus, där de är kända som Greensis och Raring. Katarina har tidigare skrivit kokboken LCHF till vardags ihop med sin man Per och Pauline driver matsajten Raringens (i huvudsak) vegetariska LCHF.
Den här kokboken avser inte att vara den slutgiltiga lösningen, utan en idébas och en bred introduktion till vegetarisk LCHF-kost.
Recepten är klassade utifrån vegan, ovo, lakto, och lakto-ovo. Alla recept är kolhydratberäknade per portion.

LCHF på mitt sätt: 100 recept med nästan inga kolhydrater

LCHF på mitt sätt: 100 recept med nästan inga kolhydraterSkippa kolhydraterna, ät gott och gå ner i vikt med LCHF!

Har du också fått lära dig att det är fettet man ska undvika? Tvärtom - genom att äta mycket fett och istället dra ner kolhydraterna till ett minimum går du ner i vikt. LCHF-kosten har snabbt blivit oerhört populär i takt med att allt fler människor har upptäckt hur bra de mår av den och hur lätt det är att gå ner i vikt.

I boken hittar du bland annat dessa sex recept:

Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke
Tomatsallad med gremolatatopping
Italiensk köttfärslimpa
Pestokyckling med squashtagliatelle
Low carb-bröd med gojibär
Kokostoppar

LCHF till vardags - Riktig mat för familjer med tunna plånböcker

LCHF till vardags - Riktig mat för familjer med tunna plånböcker95 lättlagade maträtter baserade på vanliga och prisvärda råvaror


LCHF till vardags är en hjälp för dig som vill kunna äta kolhydratsnålt hela veckan utan att det blir stora hål i plånboken. I familjen kan man ha olika känslighet för kolhydrater. Ofta är det så att någon familjemedlem av hälsoskäl måste följa en strikt lågkolhydratdiet. Det kan bero på övervikt, diabetes, epilepsi eller andra orsaker som gör kroppen extra känslig för kolhydrater. Andra i familjen tål en större mängd kolhydrater. Denna kokbok erbjuder kombinationsmöjligheter som kan variera en och samma huvudrätt med olika tillbehör. Här hittar du recept som passar såväl den som följer en strikt LCHF-kost till recept för den som föredrar lite mer kolhydrater.

LCHF to go! : enkelt på jobbet

LCHF to go! : enkelt på jobbetNär du inte äter hemma Du har börjat att äta enligt LCHF-metoden och märkt hur mycket bättre du mår och hur de där extra kilona smält bort, nästan av sig själva. Du sover bättre, orkar mer och magen är lugnare än på många år. Ja, hälsoeffekterna i ditt nya liv är både positiva och överraskande. Du svänger snabbt ihop en äggfrukost och toppar numera med en klick kokosolja som är din senaste förtjusning. På denna frukost står du dig fint till lunch och mår toppen hela förmiddagen. Kvällarna är heller inget problem. Ofta blir det en bit fisk eller kött och en stor härlig sallad och en varm grönsak med en rejäl klick smör på. Gott och mättande som gör att kvällsuget och småätandet är helt borta. Men hur löser du lunchen på bästa sätt?

LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och viktminskning

LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och viktminskningDen goda vägen till hälsa och viktminskning

LCHF är kunskapen för dig som vill må ditt allra bästa men också perfekt för dig som kämpar med övervikt. Genom att begränsa vårt kolhydratintag och i stället öka fettintaget håller vi oss mätta längre, samtidigt som kroppens fettförbränning ökar. Dessutom tillkommer en rad andra hälsomässiga vinster - det livsviktiga insulinsystemet skonas, blodsockerkurvan stabiliseras och energin ökar.

LCHF-kokboken

LCHF-kokboken"Det är en härlig upplevelse att äta sig frisk, smal och stark. Glöm allt som har med piller och kosttillskott att göra. Ät dig sund och osårbar på näringstät, naturlig och obehandlad mat. Du får tillbaka den hälsa och den vitalitet som du glömt att du en gång hade!"

Lowcarb-guiden : vägen till ett smalare och sundare liv

Lowcarb-guiden : vägen till ett smalare och sundare livHuvudsyftet med LC-guiden är att få dig och så många andra som möjligt att se till sin livskvalité. Att kunna äta gott, må bra och leva länge.
Första tredjedelen av boken handlar om vad LC-kost (lågkolhydratkost) egentligen är och, och resten är recept. Varje recept är näringsberäknat, så att du enkelt ska kunna räkna ihop hur mycket energi du har fått i dig.
Författaren är utbildad inom kost och näring och därtill kommer egen livskunskap. Med den här boken vill hon hjälpa den som vill gå ned i vikt göra det och samtidigt motverka hjärt-kärlsjukdom, högt blodtryck, diabetes typ 2 och bukfetma. Du ska inte utesluta fett, men viktigt är att du vet vad det är för slags fett du äter. Det som du lämpligen avstår är socker, raffinerade kolhydrater, stärkelse- och kolhydratrika grönsaker och rotfrukter samt vissa frukter som innehåller stor andel fruktsocker. Låter kanske besvärligt, men du kommer att upptäcka att du ändå kan äta en allsidig kost.
Recepten är komponerade med utgångspunkt från studier som gjorts runt om i världen, men minst lika viktigt är att maten ska smaka gott. Att det ska vara inspirerande och roligt att laga mat. Använder du recepten kommer du att märka att midjemåttet minskat utan att du har gjort så stora avsteg från den vanliga kosten.

Näringsrik & Naturlig LCHF

Näringsrik & Naturlig LCHFFräscht, naturligt och balanserat. LCHF behöver inte vara svårt och med lite eftertanke går det att skaffa sig en varierad kost. Frukosten kan vara svår för den som vill avstå kolhydrater - men det finns absolut sätt att äta rätt även på morgonen.

Allt fler vänder sig till LCHF-dieter för att må bra och gå ner i vikt. Klara Desser tillhör dem som förespråkar mer grönt och mindre kolhydrater, samtidigt som hon påpekar värdet av att hitta balansen i fettet vi får i oss: mättat, enkelomättat och fleromättat. Det kan låta komplicerat, men en bra mix mellan Omega-3 och Omega-6 bidrar till bättre hälsa och stärker immunförsvaret. Och den balansen går att nå med enkla medel: kött, fisk, skaldjur, smör, kokosfett, nötter, frön, oliver och avokado.

Smörstekt : läckra recept för lågkolhydratkosten LCHF av Gun-Marie Nachtnebel

Smörstekt : läckra recept för lågkolhydratkosten LCHFDen första svenska kokboken för en lågkolhydratkost enligt modellen LCHF (Low-Carb and High-Fat). Recepten är lättlagade och resultatet blir god mat som ger en långvarig mättnadskänsla. Lågkolhydratkosten är en metod bland andra kostmodeller och den har likheter med Atkinsdieten och i viss mån GI, som dock bygger på att balansera, inte utesluta, kolhydrater. LCHF-metoden utesluter kolhydrater så mycket som möjligt och vänder sig i första hand till dem som vill gå ner i vikt, har diabetes typ 2 och till dem som har svåra kariesproblem. Här berättas även om de forskningsresultat som nu mer och mer vinner gehör och som riktlinjer för kostråd till diabetiker.

Förord av läkaren Annika Dahlqvist.

Recept från boken: Smörstekt : läckra recept för lågkolhydratkosten LCHF

Strömming - 100 läckra recept

En lustfylld men ändå praktisk och användbar kokbok, som ska ligga lättillgänglig i köket. Denna kompletta bok om strömming är gjord av den välkände kocken och restauratören Nils-Emil Ahlin och Måns Rossander, kock, konstnär och programledare i Sveriges Radios matprogram Meny.

I stort sett alla dessa recept är ren LCHF-kost. Där var mycket helt nya varianter, med grädde och ägg. Ta bort ströbrödspanering på stekning så är det nästan 100% av recepten att att använda direkt. Många strömmingsrätter kan ju göras i förväg och passar därmed att plocka fram som frukostmat om man är morgonstressad.

OBS: Denna bok har utgått ur sortimentet hos bokus och adlibris till exempel, så den kan vara en utmaning att få tag i ett exemplar.

Veckans middag - idébok för hela året av Sanna Ohlander

Veckans middag - idébok för hela åretTillhör du dem som ofta drabbas av total brist på idéer och uppslag när det börjar närma sig middagsdags? Som önskar att det i alla fall någon gång emellanåt kunde vara någon annan som kom med förslagen? Vill du dessutom gärna få i dig lite färre kolhydrater? Då är detta boken för dig! Här får du tips och idéer för 52 veckomatsedlar - måltidsförslag för ett helt år. Denna bok innehåller inga recept utan receptförslag.

Se utdrag ur boken ...

Blogg Veckans middag av Sanna Ohlander


Har du några fler tips som passar här eller om du ser några fel, skicka in tips!

Dela med dig av denna sida:

Bookmark and Share


Bookmark and Share